Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sen o medaile sa rozplynul. Slováci padli s Azerbajdžanom

Slovenskí reprezentanti v malom futbale prehrali vo štvrťfinále ME v Košiciach s Azerbajdžanom 0:1. Jediný gól štvrtkového zápasu strelil v 42. minúte z pokutového kopu Elvin Alizada. Pre Slovákov to bola jediná prehra na turnaji.

09.06.2022 21:44
Malý futbal Slovensko Azerbajdžan Foto: ,
Reprezentant Slovenska Tomáš Mikluš v súboji s hráčom Azerbajdžanu Sejmurom Mammadovom v zápase štvrťfinále ME v malom futbale.
debata (3)

Hráči Azerbajdžanu postúpili do piatkového semifinále, kde ich čakajú Kazachovia, ktorí zdolali Maďarsko 4:3 po penaltách. Do semifinále postúpili aj Bulhari, ktorí si poradili s Francúzskom 3:1. V súboji o finále narazia na víťaza večerného zápasu (22.00) Rumunsko – Česko.

Slovensko – Azerbajdžan 0:1 (0:0)
Gól: 42. Alizada (z pok. kopu). ŽK: Ďuráči, Kuhajdík, Pella – Alizada, Narmanov, ČK: Isajev (Azer.) po 2. ŽK. Rozhodovali: Croc (Tal.), Kubečka, Šik (obaja ČR), Serdarevič (ČH)
Slovensko: Kapraľ, Pella – Kuhajdík, Mikluš, Beliš, Gere, Janič, Ďuráči, Rožník, Buchel, Dzíbela, Brestovanský, Paukner
Azerbajdžan: Karimi, Hasan-Zada – Babajev, Narmanov, Maharramli, Alizada, Zejnalov, Soltanov, Mammadov, Hamzajev, Borisov, Rzajev, Isajev, Karimov, Amirjanov

Prvý polčas priniesol bezgólové skóre, ale bližšie ku gólu boli hráči Azerbajdžanu. Už v 1. minúte Isajev neprekonal Pellu, ktorý v prvom polčase viackrát podržal slovenský tím.

Domáci sa dlho nevedeli dostať do gólovej príležitosti a brankár Azerbajdžanu riešil v prvom polčase iba menej nebezpečné situácie.

koláž Čítajte viac Nemaznal sa s Weissom ani Kozákom. Slovan vyhadzuje jedna radosť

Duel vygradoval v druhom dejstve, v ktorom pribudlo zaujímavých situácií, emócií, kariet a aj nervozity. Slováci zvýšili aktivitu, ale naďalej hrozil aj súper, ktorého koncentrovaný výkon s minimom chýb bol veľká prekážka pre domácich.

Rozhodujúci moment zápasu priniesla 42. minúta, v ktorej brankár Pella inkasoval vôbec prvý gól na šampionáte. Penalte, ktorú strelou do brankárovho protipohybu zužitkoval Aliazada, predchádzali faul a mohutné protesty domáceho tímu.

Ten sa po inkasovanom góle zmobilizoval, no časté kúskovanie hry ovplyvnilo záverečnú snahu. V nadstavenom čase mali šance Dzíbela aj Brestovanský, ale nedokázali skórovať.

ďalšie výsledky štvrťfinále:
Maďarsko – Kazachstan 3:4 (1:1, 0:0)
Francúzsko – Bulharsko 1:3 (0:1)
Rumunsko – Česko /22.00/

Kto povedie Slovensko? Toto sú kandidáti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Vladimír Weiss st. doviedol Slovensko na MS...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #malý futbal