Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajina padla v Cardiffe. Poslednú miestenku do Kataru berie Wales

Futbalisti Walesu sa stali posledným trinástym európskym účastníkom majstrovstiev sveta 2022 v Katare.

05.06.2022 20:00
Ukrajina Foto:
Ukrajinské fanúšičky na zápase s Walesom.
debata (22)

V nedeľnom finále baráže zdolal na domácej pôde v Cardiffe Ukrajinu 1:0 po vlastnom góle Andrija Jarmolenka. Na svetovom šampionáte sa Wales stretne v B-skupine postupne s USA, Iránom a Anglickom.

Wales sa prepracoval na svetový šampionát druhýkrát v histórii. Doteraz štartoval iba na MS vo Švédsku v roku 1958. Postúpil tam do štvrťfinále, v ktorom podľahol 0:1 neskorším šampiónom z Brazílie po góle Pelého.

Turnaj v Katare pozná už 30 z 32 účastníkov. O zvyšných dvoch sa rozhodne v dueloch interkontinentálnej baráže. V katarskom Al Rajjáne nastúpi 13. júna víťaz zápasu medzi SAE a Austráliou proti Peru a o deň neskôr na tom istom mieste Kostarika s Novým Zélandom.

maďarsko, anglicko, deti Čítajte viac Maďarská vláda reaguje: Ak kritizujete naše deti, potom ste idioti

Ukrajinci vstúpili do stretnutia aktívne a v úvodnej polhodine si vypracovali viacero šancí. Najväčšiu v 12. minúte, keď sa Jaremčuk vyhol obrane domácich a rútil sa sám na Hennesseyho. Z uhla však brankára Walesu nedokázal prekonať. Hostia dostali ťažký úder v 34. minúte, keď zahrával Bale priamy kop a jeho center do šestnástky si poslal hlavou do vlastnej siete Jarmolenko.

Útočník West Hamu sa snažil svoju chybu odčiniť, v 40. minúte aktívne napádal obranu domácich, prvý sa dotkol lopty a po kontakte s Allenom v šestnástke skončil na zemi. Rozhodca však ani po konzultácii s videoasistentom penaltu neodpískal.

Po zmene strán sa očakával nápor Ukrajincov, no Wales zahrozil z rýchleho protiútoku. Ramsey dostal v 49. minúte dobrú prihrávku do malého vápna, no stredopoliar Glasgowu Rangers loptu nedokázal dostať do siete.

Maďarsko Čítajte viac Britská tlač šalie. Maďari poslali na štadión deti a tie vypískali kľačiaci Albion

Oživenie do zostavy Walesu priniesol striedajúci Brennan Johnson, ktorý chvíľu po svojom príchode na ihrisko trafil v 75. minúte žrď. Ukrajinci predviedli kvalitný výkon, no svoju druhú účasť na MS si nevybojovali.

Wales – Ukrajina 1:0 (1:0)
Gól: 34. Jarmolenko (vlastný). Rozhodoval: Lahoz (Šp.), ŽK: Allen, James, Page – Mykolenko, Mudryk

Najbohatší majitelia v anglickej Premier League Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Matthew Benham - Anglicko, Brentford FC...
22 debata chyba
Viac na túto tému: #ukrajinskí futbalisti #Katar 2022 #futbalisti Walesu