Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trik pri zavretých bránach. Maďarov poženie 30-tisíc divákov, Angličania zúria

Sobotňajší zápas Ligy národov medzi Maďarskom a Anglickom bude v budapeštianskej Puskásovej aréne sledovať 30-tisíc divákov. A to napriek trestu dvoch zápasov bez fanúšikov za rasistické pokriky a homofóbne transparenty.

03.06.2022 07:32
Maďarsko futbal Holandsko ČR ME2020 osemfinále Foto: ,
Pohľad na štadión Ferenca Puskása v Budapešti.
debata (2)

Maďarský futbalový zväz sa totiž opiera o článok UEFA o tom, že deti do 14 rokov (so sprievodom) zo škôl a/alebo futbalových akadémií môžu takéto stretnutie sledovať zadarmo v hľadisku. Ich počet nie je obmedzený.

Na duel A-skupiny súťaže sa prihlásilo už 30-tisíc detí. Štadión Ferenca Puskása by tak mohol byť približne spolovice zaplnený.

Anglicko, fanúšikovia Čítajte aj Dvojaký meter! Trest za peklo vo Wembley nahneval Maďarov

"Sme radi, že tribúny nebudú zívať prázdnotou, aktuálne to vyzerá tak, že nás z nich bude povzbudzovať okolo 30-tisíc detí.

Som presvedčený, že o týždeň neskôr bude Puskásova aréna proti Nemcom zaplnená a my opäť dokážeme, že sme schopní hrať dobre proti najsilnejším tímom sveta," cituje web maďarského denníka Blikk stredopoliara Rolanda Sallaia.

Rekordná návšteva na ženskom futbalovom zápase Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Barcelony sa postarali o rekordnú v...

Uvedený portál si všimol kritiku denníka Telegraph o „využívaní dier v nariadení“. Upozorňuje na to, že Britom sa toto riešenie nepáči. Trest od UEFA podľa nich nemá zmysel, ak sú zavreté štadióny nakoniec zaplnené.

Aj Angličania po ME dostali trest a o niekoľko dní, 11. júna, dokonca použijú „trik“ – na tribúny zavretého hľadiska pustia deti. Na tribúny štadióna vo Wolverhamptone v Lige národov proti Taliansku sa však dostane len dvetisíc.

Maďarsko, futbal Čítajte aj Ste homofóbi a rasisti. UEFA potrestala Maďarsko za zápasy v Budapešti

Anglicko pyká za incidenty pred finále európskeho šampionátu práve proti Talianom na štadióne vo Wembley i mimo neho.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #maďarskí futbalisti #anglickí futbalisti