Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréneri Chorvátska a Francúzska opustili kempy kvôli zdrvujúcej správe

Tréner chorvátskych futbalistov Zlatko Dalič opustil kemp národného tímu. Dôvodom je náhle úmrtie jeho otca, informovala v stredu agentúra APA.

01.06.2022 10:03
Dalič Foto: ,
Chorvátsky tréner Zlatko Dalič.
debata

Podľa denníka Jutarnji list sa Dalič dozvedel smutnú správu po utorkovom tréningu reprezentácie a hneď odcestoval do svojho rodného mesta Livno v Bosne a Hercegovine.

V stredu sa tam mal zúčastniť na otcovom pohrebe. Päťdesiatpäťročný kouč by sa mal následne vrátiť do reprezentačného kempu a v piatkovom zápase Ligy národov v Osijeku proti Rakúsku by už mal byť na striedačke.

„Chceme vyjadriť hlbokú sústrasť Zlatkovi a jeho rodine. Odkazujeme mu, že celá chorvátska futbalová rodina stojí pri ňom v tejto ťažkej chvíli,“ uviedol prezident Chorvátskeho futbalového zväzu Marijan Kustič.

V utorok zomrel otec aj trénerovi francúzskej reprezentácie Didierovi Deschampsovi, ktorý po tragickej správe takisto odišiel z kempu „Les Bleus“.

Dávid Hancko Čítajte viac Mal na výber? Hancko vysvetlil, prečo poslal Tarkovičovi ospravedlnenku

Počas jeho absencie viedol tréningy asistent Guy Stephan. Reprezentačný tím si uctil pamiatku zosnulého otca minútou ticha. Úradujúcich majstrov sveta čaká v piatok na Stade de France súboj s Dánskom.

"S hlbokým zármutkom sme prijali správu o úmrtí Didierovho otca. Didier odišiel, aby sa stretol s príbuznými.

Chcem mu v týchto ťažkých chvíľach vyjadriť podporu," citovala agentúra DPA prezidenta Francúzskej futbalovej federácie Noëla Le Graëta.

Chorváti a Francúzi sú súperi v 1. skupine A-divízie Ligy národov, v pondelok sa stretnú vo vzájomnom zápase v Splite.

Čo futbaloví tréneri vyškrtli hráčom z jedálnička? Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pep Guardiola (Manchester City)
Keď jeden z...
debata chyba
Viac na túto tému: #Didier Deschamps #Liga národov #Zlatko Dalič