Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako je šéf federácie spojený s Putinom? Prvý muž UEFA obhajoval Rusov

Pezident Európskej futbalovej únie Aleksander Čeferin čelil po Kongrese vo Viedni nepríjemným otázkam.

12.05.2022 11:00
Prezident UEFA Aleksander Čeferin. Foto: ,
Prezident UEFA Aleksander Čeferin.
debata

Prezident UEFA Aleksander Čeferin obhajoval po stredajšom Kongrese rozhodnutie nevylúčiť Ruskú federáciu a jej predstaviteľov z čelnej organizácie európskeho futbalu.

UEFA uvalila na ruskú federáciu prísne sankcie – najmä vylúčenie ruských klubov z pohárových súťaží a odmietnutie ruského záujmu o organizáciu majstrovstiev Európy.

inter, milan škriniar Čítajte viac Škriniar má pohár! Inter po dramatickom obrate zdolal Juventus

Čeferina sa na tlačovej konferencii opýtali, prečo môže Ruský futbalový zväz naďalej pôsobiť a byť súčasťou rodiny UEFA.

„Obviňovať funkcionárov, že sú v spojení s Putinom nie je správne. Ako je prezident Ruského futbalového zväzu spojený s Putinom?“ odpovedal otázkou mierne podráždený Čeferin.

Najlepšie zarábajúci Slováci v českej lige Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Bořek Dočkal (Česko, Sparta) - 36 - 60-tisíc...

Zo sankcii môže ťažiť napríklad aj slovenská reprezentácia do 21 rokov, ktorá je po vylúčení Ruska blízko k 2. miestu v kvalifikácii o postup na ME 2023 a zabezpečeniu si barážovej pozície.

„Boli prijaté primerané sankcie, ktoré vytvárajú veľký tlak na ruský futbal. Dúfam, že toto šialenstvo čo najskôr skončí,“ dodal Čeferin.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #futbal #vojna na Ukrajine