Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odkaz starostu fanúšikom Slovana a Trnavy: Bude to test normálnosti

Podľa starostu mestskej časti Nové Mesto Rudolfa Kusého zainteresované strany garantovali splnenie podmienok, za ktorých sa nedeľné finále Slovenského pohára môže uskutočniť s divákmi.

06.05.2022 13:58
SR Futbal FL 8.kolo nadstavba titul Slovan... Foto: ,
Hlavičkový súboj Ivana Šaponjiča (Slovan) a Martin Škrtela (Trnava) v poslednom ligovom súboji Slovana a Trnavy.
debata

Zdôraznil však, že od priebehu stretnutia bude závisieť, či sa budú aj ďalšie futbalové zápasy konať rovnako s divákmi alebo bez nich.

„Toto je test normálnosti, či dokážete zvládnuť zápas bez akéhokoľvek násilia a najrôznejších hlúpostí, ktoré futbal na mnohých miestach v poslednom čase sprevádzajú, alebo či ďalšie dva roky budú zápasy medzi Spartakom a Slovanom bez divákov,“ prihovoril sa Kusý fanúšikom vo videu.

SR futbal FL 22. kolo Slovan Spartak Trnava Čítajte viac Vážna výzva odvekých rivalov. Slovan aj Spartak natočili videá

Odkázal im, aby dohliadli aj na svojich známych, ktorí vnímajú futbal ako príležitosť predviesť sa, nie na to, aby si užili zápas.

Starosta po piatkovom poslednom stretnutí v súvislosti so zápasom skonštatoval, že je vďačný za to, že oba futbalové kluby chcú „normálny zápas“. Organizátori podľa neho súhlasili s tým, že lístky na zápas budú na meno a na sedadlo, hoci to zákon neprikazuje.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10.
Dávid Hancko
AC Sparta Praha
867 000 eur

„Nebudú pozývať a vyslovene požiadajú, aby nechodili žiadni fanúšikovia cudzích klubov, ktorí nemajú prečo na zápas chodiť,“ doplnil Kusý.

Kluby taktiež odmietajú akýkoľvek pochod mestom. Na štadióne i v jeho okolí budú posilnené hliadky mestskej i štátnej polície. Garantované majú byť aj ďalšie podmienky na bezpečné odohranie zápasu.

Kapacita NFŠ bude znížená z 22.500 na 16.000 miest. Štadión bude rozdelený na štyri časti, fankluby budú za bránkami.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Slovenský pohár