Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Na súde sa priznali. Maďari, ktorí napadli slovenských fanúšikov, spoznali trest

Centrálny obvodný súd v Budapešti v stredu odsúdil fanúšikov, ktorí sa pobili po kvalifikačnom futbalovom zápase o postup na ME 2020 medzi Maďarskom a Slovenskom, na podmienečný trest odňatia slobody.

21.04.2022 21:34
Maďarsko, fanúšik Foto: ,
Maďarský fanúšik drží šál s hanlivým odkazom proti Slovensku počas zápasu v Budapešti v septembri 2019.
debata

Informovala o tom tlačová agentúra MTI citujúca vyhlásenie súdu, správu prevzal aj denník Blikk.

Traja obžalovaní sa 9. septembra 2019 zúčastnili na stretnutí v budapeštianskej Groupama Aréne, následne s ďalšími neznámymi priaznivcami „napadli skupinku zahraničných fanúšikov, ktorá mierila na miesto ubytovania a ublížili jej. Jeden z napadnutých zahraničných (priaznivcov) utrpel zranenia, z ktorých sa zotavoval dlhšie ako osem dní,“ píše sa v článku.

maďarskí fanúšikovia Čítajte aj Slovák v Budapešti: Strach šiel skôr z fanúšikov DAC ako z Maďarov

Obžalovaní na stredajšom súdnom pojednávaní priznali a oľutovali svoje činy. Podľa spomínaného zdroja sa pred napadnutím nedostali do rozporu so zákonom.

Trojici mužov uložil súd za ťažké ublíženie na zdraví a skupinové výtržníctvo trest odňatia slobody na jeden rok a štyri mesiace s podmienečným odkladom v skúšobnej dobe dvoch rokov.

Zakázal im tiež účasť na športových podujatiach organizovaných Maďarským futbalovým zväzom na dva roky.

SVK - HUN, fanúšikovia Čítajte aj Organizačný chaos. Maďarskí fanúšikovia obsadili časť slovenského sektora

Maďarské médiá necelý mesiac po zápase informovali o dvoch prípadoch napadnutí.

Dvaja Slováci 9. septembra oznámili tamojšej polícii, že boli napadnutí v Budapešti a o deň neskôr slovenské veľvyslanectvo uviedlo, že v uliciach metropoly zbili troch ďalších priaznivcov spod Tatier. Podozrivé osoby vo veku od 23 do 33 rokov zadržali v stredu 2. októbra v ich bytoch.

Zápas Maďarsko – Slovensko (1:2) sprevádzala napätá atmosféra. Hosťujúci sektor organizátori rozdelili, keďže v ňom boli slovenskí občania maďarskej národnosti podporujúci domácich.

Slováci dobyli Budapešť Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Sektor hostí v Budapešti bol slovenský len...

Za správanie sa domácich divákov v hľadisku (opakované rasistické a nenávistné prejavy) Európska futbalová únia (UEFA) uzavrela štadión na jeden zápas a udelila finančnú pokutu 60 000 eur.

Trest uzavretého štadióna a pokuta 20 000 eur hrozili aj Slovákom, UEFA však vyhovela odvolaniu Slovenského futbalového zväzu a kvalifikačné stretnutie proti Walesu sa hralo pred divákmi. Pôvodnú pokutu Slovensku znížili o 5 000 eur.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #chuligáni #slovenskí futbalisti #maďarskí futbalisti