Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Po dopravnej nehode bojoval o život. Bývalý kapitán Kolumbie zomrel

Bývalý kolumbijský reprezentant Freddy Rincon zomrel vo veku 55 rokov. Podľahol následkom autonehody, ktorú mal v pondelok v meste Cali.

14.04.2022 08:55
Freddy Rincom zomrel vo veku 55 rokov. Foto:
Freddy Rincom zomrel vo veku 55 rokov.
debata

Rincon utrpel vážne zranenia hlavy a do nemocnice ho prijali v kritickom stave. „Freddy Eusebio Rincon Valencia skonal napriek maximálnemu úsiliu našich lekárskych tímov,“ citoval portál BBC riaditeľa kliniky Laureana Quintera.

K havárii došlo v skorých ranných hodinách, Rincon šoféroval auto, ktoré sa zrazilo s autobusom. Podľa tamojšej polície sa zranili ďalší štyria ľudia z posádky auta.

Niekdajší stredopoliar si obliekal dresy Neapola či Realu Madrid, na klubovej úrovni pôsobil aj v Brazílii (Palmeiras, Santos, Corinthians).

Stefan Savic v debate s Jackom Grealishom a Ilkayom Gundoganom. Čítajte viac Nechutná dohra v Lige majstrov. Hon na hráčov Man City aj pľuvanec

V roku 2000 prispel Corinthians k triumfu na MS klubov FIFA. Kolumbijskej reprezentácii pomohol ukončiť 28-ročné čakanie na účasť na svetovom šampionáte.

Predstavil sa na troch MS (1990, 1994, 1998) a na tomto fóre odohral desať zápasov – rekord národného tímu drží spoločne s Carlosom Valderramom.

Na MS 1990 skóroval do siete neskorších víťazov z NSR. Celkovo dal v najcennejšom drese sedemnásť gólov. „Bude nám chýbať a budeme si ho pamätať s veľkým uznaním a veľkou úctou,“ uviedla Kolumbijská futbalová federácia (FCF).

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #kolumbia #Freddy Rincon