Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbal ako nástroj mieru. Šachtar odohral prvý duel od začiatku vojny

Šachtar Doneck nastúpil po vyše mesiaci na futbalový zápas. S Olympiacosom Pireus prehral 0:1.

10.04.2022 13:00
Futbalisti Šachtaru Doneck nastupujú na prvý... Foto:
Futbalisti Šachtaru Doneck nastupujú na prvý zápas od začiatku vojenského konfliktu.
debata

Futbalisti ukrajinského veľkoklubu Šachtar Doneck nastúpili proti gréckemu majstrovi na 32-tisícovom štadióne Karaiskakis a pri vychádzaní z tunela mali na sebe vlajky Ukrajiny na podporu napadnutého národa.

Cieľom stretnutia, ktoré sledovalo na tribúnach 5-tisíc fanúšikov, bolo získať finančné prostriedky pre utečencov počas prebiehajúcej krízy. Súboj mal zároveň vyslať do sveta mierové posolstvo.

Andrej Voronin. Čítajte viac Bude Putinovi stačiť Ukrajina? Najhoršie obavy extrénera Dynama Moskva

Šachatar absolvuje ďalšie tri takéto súboje po celej Európe. V najbližších dňoch sa predstaví ešte s Fenerbahce Istanbul, Lechiou Gdaňsk a Hajdukom Split.

Jediný gól stretnutia zaznamenal brazílsky útočník Olympiacosu Tiquinho, no športový riaditeľ gréckeho klubu Christian Karembeu aj jeho náprotivok Sergej Palkin sa zhodli, že výsledok bol druhoradý.

„Sme hrdí na to, že môžeme usporiadať toto podujatie s cieľom zvýšiť povedomie o vojne. Futbal používame ako nástroj mieru,“ povedal Karembeu médiám.

Ruskí sánkari sa dočkali dôležitého rozhodnutia. Čítajte viac Prelomový úspech? Sankcie pre Rusov boli neoprávnené, uviedol súd

„Je potrebné ukončiť toto šialenstvo, vrátiť sa do normálneho života a znovu vybudovať krajinu,“ uviedol Palkin.

Tréner Olympiacosu Pireus Pedro Martins verí, že ukrajinské tímy sa čoskoro vrátia do európskych futbalových súťaží a obyvatelia Ukrajiny do normálu.

Turné Šachtaru po európskych mestách bude pokračovať 14. apríla stretnutím proti poľskej Lechii Gdaňsk.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Šachtar Doneck #vojna na Ukrajine