Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Top manažéri FIFA zarobili poriadny balík. Najviac ich šéf Infantino

Pätnásť najvyšších predstaviteľov Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA malo za minulý rok príjem 17,2 miliónov eur.

04.04.2022 18:45
Gianni Infantino. Foto:
Gianni Infantino.
debata

Vyplýva to z výročnej správy FIFA za rok 2021, ktorú organizácia zverejnila na svojej webovej stránke. Pre porovnanie, celková čiastka je mierne nižšia, než v roku 2020.

Vtedy dosiahla celková odmena manažérov 17,6 miliónov eur. Tento údaj zahrňuje celkovo pätnástich funkcionárov ako aj náklady na chod jednotlivých oddelení.

Gianni Infantino Čítajte viac Nemali sme inú možnosť. Keď sa skončí invázia, sankcie pre Rusko zrušíme

Najvyššiu sumu zarobil samotný prezident FIFA Gianni Infantino. Jeho základný plat predstavoval 1,9 miliónov eur. Ďalší milión tvoril pohyblivú zložku mzdy, ktorý má byť Švajčiarovi vyplatený v priebehu tohto roka.

Funkcionárska dvojka vo FIFA, generálna sekretárka Fatme Samourová, mala hrubý plat 1,27 miliónov eur a 300-tisíc eur variabilnú zložku mzdy. V prípade Infantina a Samourovej ide o rovnaké sumy, ako v roku 2020.

Al Rayyan Čítajte viac Akú výnimku spravila FIFA? Kedy sa stretnú giganti? Program MS je známy

Po dvoch rokoch, kedy sa mzdové výdavky podarilo dostať pod hranicu 200 miliónov eur, ju teraz výrazne prekročili a dosiahli 213,1 milióna dolárov.

FIFA tento nárast pripisuje posilneniu švajčiarskeho franku voči americkému doláru ako aj vyšším vyšším výdavkom na odstupné pre pracovníkov, ktorí skončili v zamestnaní.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gianni Infantino #Medzinárodná futbalová federácia FIFA