Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ženský futbal sa dočkal rekordu. Duel Barcelony videlo vyše 91-tisíc ľudí

Družstvo FC Barcelona zdolalo v odvete štvrťfinále Ligy majstrov Real Madrid 5:2 a postúpilo do semifinále.

30.03.2022 18:40
Rekordná návšteva na ženskej zápase. Foto:
Najväčšia hviezda FC Barcelona Alexia Putellasová (vpravo).
debata

Ich stredajší duel ma byť najväčším ženským futbalovým zápasom všetkých čias. A to sa potvrdilo. Po prvýkrát v histórii slávnej FC Barcelona sa stalo, že maximum návštevnosti v sezóne budú mať ženy a nie muži.

Odvetný duel štvrťfinále Ligy majstrov sledovalo 91 553 divákov a prekonal tak doterajší rekord návštevnosti klubového zápasu v ženskom futbale. Tým doterajším bolo vyše 60-tisíc divákov na stretnutí Atlética Madrid s Barcelonou na štadióne Wanda Metropolitano v roku 2019.

Radosť FC Barcelony po strelení gólu do siete Realu Madrid. Čítajte viac Blamáž Realu Madrid v El Clásicu. Barcelona ponížila veľkého rivala

Padol však aj úplný historický rekord, ktorý držali futbalistky USA, ktoré v roku 1999 zdolali Čínu pred 90 195 fanúšikmi v aréne Rose Bowl v Los Angeles.

Barcelonské futbalistky zaznamenali výnimočnú vlaňajšiu sezónu, keď triumfovali v Lige majstrov, domácej súťaži aj v Španielskom pohári.

FC Barcelona Čítajte viac Barcelona je na ceste do pekla. Červené čísla sú čoraz obludnejšie

V aktuálnom ročníku by mohli získať až štyri trofeje. Okrem obhajoby troch spomínaných totiž ešte v januári získali španielsky Superpohár.

Vstupenky na jeden z najlepších ženských tímov histórie išli na dračku. Pre zaujímavosť, najvyššia návštevnosť mužského A-tímu na Nou Campe je v tejto sezóne 86 422 divákov a priemerná sa pohybuje na úrovni 50-tisíc priaznivcov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #ženský futbal #fc barcelona