Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Besnenie v Afrike. Hnev ľudí po zlyhaní v boji o MS si odniesol štadión

Nigéria bude chýbať na majstrovstvách sveta po 16 rokoch. Rozzúrení priaznivci po vypadnutí s Ghanou poničili štadión.

30.03.2022 10:30
Zničená lavička hostí na štadióne v Nigérii. Foto:
Zničená lavička hostí na štadióne v Nigérii.
debata (1)

V barážovom stretnutí o postup na majstrovstvá sveta v Katare stačilo Nigérii na postup na MS zvíťaziť v domácom stretnutí africkej kvalifikácie.

Po remíze 0:0 v prvom zápase baráže sa v odvete skončil zápas remízou 1:1 a na šampionát sa tak dostala reprezentácia Gha­ny.

Nepokoje po zápase Nigérie s Ghanou.

Nepriaznivý výsledok rozzúril domácich priaznivcov na štadióne Moshooda Abioly. Po konečnom hvizde vtrhli na hraciu plochu a začali ničiť, čo im prišlo pod ruky.

Poškodená bola hracia plocha, dolámaná skončila lavička pre hostí a domáci fanúšikovia sa dostali do stretov z políciou, ktorá musela použiť slzotvorný plyn.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Ďalšia senzácia sa nekonala, do Kataru idú Portugalci a Poliaci. MS bez Salaha

Nigéria sa tak prvýkrát po 16 rokoch nepredstaví na finálovom turnaji majstrovstiev sveta. Pri schádzaní z ihriska mali byť fľašami zasiahnutí aj futbalisti hosťujúcej Ghany.

Organizátor stretnutia, futbalová federácia Nigérie, môže čeliť trestu od Medzinárodnej futbalovej federácie za nezvládnutie zápasu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba