Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trio bez Ronalda či Taliana. Zverejnili finalistov ankety o najlepšieho hráča

Mohamed Salah, Robert Lewandowski alebo Lionel Messi. Jeden z tohto tria sa stane najlepším futbalistom za rok 2021 v ankete Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

07.01.2022 18:36
Nemecko Futbal LM 1/8 Bayern Chelsea Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Do užšieho výberu sa nedostal portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo z Manchestru United ani jeden z členov talianskej reprezentácie, ktorá v lete 2021 získala zlato na majstrovstvách Európy.

Víťaza ankety vyhlásia 17. januára počas online ceremoniálu z centrály FIFA vo švajčiarskom Zürichu.

Robert Lewandowski Čítajte viac Naozaj Messi? Nikto si nezaslúžil Zlatú loptu viac ako poľský gólostroj

Päťnásobný víťaz ankety Cristiano Ronaldo chýba medzi triom finalistov len druhýkrát od chvíle, keď sa v roku 2007 prvýkrát dostal medzi trio najlepších. V roku 2010 triumfoval Messi pred Andrésom Iniestom a Xavim Hernandézom.

Egypťan Mohamed Salah z anglického FC Liverpool je medzi triom najlepších druhýkrát v kariére, v roku 2018 skončil tretí za Lukom Modričom a C. Ronaldom.

Argentínčan Lionel Messi aktuálne pôsobiaci vo francúzskom Paríži Saint-Germain túto anketu vyhral už šesťkrát, obhajcom prvenstva spred roka je Poliak Robert Lewandowski z nemeckého Bayernu Mníchov.

V ankete o najlepšiu futbalistku roka zostali v hre španielske spoluhráčky z FC Barcelona Alexia Putellasová, Jennifer Hermosová a Austrálčanka Samantha Kerrová z FC Chelsea.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Lewandowski #Lionel Messi #Mohamed Salah