Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiérová účasť na ME. Futsalisti dostali prijateľný žreb

Slovenská futsalová reprezentácia sa na ME 2022 predstaví v C-skupine spolu s Ruskom, Poľskom a Chorvátskom. Rozhodol o tom pondelkový žreb v holandskom Zeiste.

18.10.2021 20:04
SR futsal ME kvalifikácia 3 Azerbajdžan NRX Foto: ,
Martin Doša v drese Slovenska na zápase 3. kvalifikačnej skupiny ME 2022.
debata

Slovákov ťahali z najslabšieho štvrtého koša spoločne s Fínskom, Gruzínskom a Holandskom. S týmito tímami sa zverenci Mariána Berkyho nemohli v základnej skupine stretnúť.

Šampionát sa uskutoční 19. januára až 6. februára v holandských mestách Amsterdam a Groningen.

Slováci odohrajú všetky tri zápasy v základnej skupine v amsterdamskej aréne Ziggo Dome, ktorá má kapacitu 10 500 miest. Slovensko sa spolu s Bosnou a Hercegovinou, Fínskom a Gruzínskom predstaví na ME prvýkrát v histórii.

Marián Berky, tréner SR: „Žreb je pre nás veľmi prijateľný. Okrem Ruska sme dostali súperov, s ktorými môžeme hrať otvorenú partiu. Sme radi, že budeme hrať v Amsterdame. Budeme sa musieť dobre pripraviť. Bude to náročné, ale môžeme zabojovať o postup.“

Šestnásť tímov bolo do košov nasadených podľa umiestnenia v rebríčku. Žreb ich rozdelil do štyroch skupín po štyroch, pričom do štvrťfinále postúpia prví dvaja. Obhajca titulu je Portugalsko, ktoré prednedávnom triumfovalo aj na MS v Litve.

Na základe rozhodnutia Európskej futbalovej únie (UEFA) nemohli byť v jednej skupine Rusko s Ukrajinou. Holandsko malo ako organizátor istú pozíciu A1. Šestnásteho účastníka spozná verejnosť až v novembri po baráži, v ktorej sa stretnú Srbsko s Bieloruskom.

Žreb ME 2022 vo futsale

A-skupina (Amsterdam): Holandsko, víťaz baráže Bielorusko/Srbsko, Ukrajina, Portugalsko
B-skupina (Groningen): Kazachstan, Taliansko, Slovinsko, Fínsko
C-skupina (Amsterdam): Rusko, Poľsko, Slovensko, Chorvátsko
D-skupina (Groningen): Gruzínsko, Španielsko, Azerbajdžan, Bosna a Hercegovina

debata chyba