Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klopp sa pustil do antivaxerov: Vaša sloboda? Ste ako opilci za volantom

Odmietanie vakcíny proti Covidu-19 prirovnal manažér Liverpoolu Jürgen Klopp k šoférovaniu v opitosti. Podľa nemeckého kouča takí ľudia tiež ohrozujú ostatných. Očkovanie podľa neho neznamená obmedzenie osobnej slobody.

11.10.2021 08:08
Jürgen Klopp Foto: ,
Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.
debata

Päťdesiatštyriročný tréner uviedol, že sa nechal zaočkovať, aby chránil ľudí okolo a nie seba. Podľa neho je očkovaných 99 percent jeho zverencov a nikoho z nich nemusel presviedčať. Pred dvomi týždňami britské médiá informovali, že len sedem z 20 klubov Premier League má zaočkovanú väčšinu hráčov.

„Keď poviem, že som očkovaný, ostatní ľudia hovoria: Ako mi môžeš hovoriť, že by som sa mal nechať očkovať? Pritom je to trochu ako jazda pod vplyvom alkoholu,“ povedal Klopp.

SR basketbal SBL 17. kolo Svit Komárno POX Čítajte viac Smutná správa. Vo veku 32 rokov zomrel Michal Maslík

„Asi všetci sme sa už dostali do situácie, že sme si dali jedno alebo dve pivá a hovorili si, že stále zvládneme riadiť, ale podľa zákona nesmieme, tak neriadime. Ale tento zákon tu nie je preto, aby ma chránil, keď vypijem dve pivá a chcem šoférovať. Je to kvôli ochrane všetkých ostatných, pretože som opitý. Ten zákon akceptujeme,“ konštatoval kouč, ktorý vyhral s Liverpoolom Ligu majstrov aj anglický titul.

Klopp neberie očkovanie ako obmedzenie slobody.

„Nechápem, prečo by to malo byť obmedzenie slobody, pretože ak áno, potom tiež zákaz pitia a riadenia zároveň je obmedzením slobody,“ povedal.

Peking, koronavírus Čítajte viac Vakcína alebo zamknutý 21 dní. Športovci (ne)majú na výber

„Nechal som sa očkovať, pretože sa o seba starám, ale ešte viac o všetkých okolo seba. Pokiaľ ho (Covid-19) dostanem a trpím: moja chyba. Ak to dostanem a prenesiem to na niekoho iného: moja chyba, nie ich,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Jürgen Klopp #Covid-19