Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sú ako my, akurát jedia žaby. Po bizarnom výroku Francúzi opäť stratili body

Úradujúci majstri sveta Francúzi v kvalifikácii MS 2022 opäť len remizovali. Na Ukrajine hrali v sobotu 1:1 a tabuľku D-skupiny vedú s deviatimi bodmi, no Fínsko za nimi zaostáva iba o štyri disponuje dvoma zápasmi k dobru.

05.09.2021 15:10
Antoine Griezmann Foto: ,
Antoine Griezmann po zahodenej šanci v zápase na Ukrajine.
debata (3)

Vzájomný súboj prvých dvoch mužstiev sa uskutoční v utorok v Lyone.

Ešte väčším „špecialistom“ na remízy je Ukrajina, ktorá si podelila body vo všetkých piatich doterajších kolách.

Rovnakým výsledkom odštartovala kvalifikáciu na pôde Francúzska a rezultát 1:1 uhrala s favorizovaným súperom aj doma.

Rusko, Cyprus Čítajte viac Slovincov spasila jedenástka, uspeli aj Rusi. Francúzi nezdolali Ukrajinu

V závere prvého polčasu otvoril skóre Mykola Šaparenko, za hostí krátko po zmene strán vyrovnal Anthony Martial, ktorý dal prvý gól v najcennejšom drese za päť rokov.

„Možno nie sme v lepšej situácii, ako sme boli pred zápasom, ale nie sme ani v horšej. Získali sme ďalší bod, aj keď naším cieľom bolo, samozrejme, získať všetky tri,“ povedal francúzsky tréner Didier Deschamps pre stanicu M6.

Po remíze v Kazachstane 2:2 nástupca Andrija Ševčenka na ukrajinskej lavičke Oleksandr Petrakov netradične povzbudil svojich hráčov.

Raheem Sterling Čítajte viac Bale: Rasizmus z tribún? Vylúčil by som celú reprezentáciu

"Nepovedal som im nič zlé. Len to, že je to v poriadku, čaká nás ďalší zápas, a to proti Francúzsku. Musíte hrať futbal a nebáť sa ich.

Sú to rovnakí ľudia ako my, iba Francúzi. Oni jedia žaby, my nie," citoval portál Tribuna.com trénerove slová spred zápasu narážajúce na tradičné gurmánske spojenie žabích stehienok na tanieroch Francúzov.

Aj Fínsko odštartovalo kvalifikáciu dvoma remízami, v Helsinkách zdolalo Kazachstan 1:0 zásluhou rozhodujúceho zásahu Joela Pohjanpala v 60. minúte.

SR Futbal MS kval. H Chorvátsko BAX Čítajte viac NÁZOR: Slováci sú po polčase v mínuse. Majú vážny problém

Po predchádzajúcej remíze 1:1 v Nórsku si chuť v G-skupine napravilo Holandsko, ktoré doma triumfovalo nad Čiernou Horou vysoko 4:0.

Úvodnými dvoma gólmi určil smerovanie stretnutia útočník Memphis Depay, ktorému sa v novom ročníku darí na klubovej úrovni v FC Barcelona i v národnom tíme. Tretí zásah pridal kapitán Georginio Wijnaldum a skóre uzavrel Cody Gakpo.

„Po prvom strelenom góle sme hrali oveľa uvoľnenejšie. Hrali sme veľmi pekný futbal a Memphis predviedol výnimočný výkon, bez akýchkoľvek pochýb bol mužom zápasu,“ uviedol holandský kouč Louis van Gaal.

Milan Škriniar Čítajte viac Boli sme lepší ako Chorváti, rozhodla jedna strela. Slováci netaja sklamanie

Tabuľku vedie Turecko, ktoré zvíťazilo na pôde Gibraltáru 3:0, pred dvojicou najbližších prenasledovateľov Holandsko, Nórsko má náskok jedného bodu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ukrajinskí futbalisti #francúzski futbalisti #kvalifikácia MS 2022