Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z eufórie dezilúzia, schytal Flick po premiére. Bulhari pokazili talianske oslavy

Futbalisti Nemecka sa vo štvrtok po pätnástich rokoch predstavili pod taktovkou nového kouča. Po ére Joachima Löwa zasadol na reprezentačnú lavičku Hansi Flick, jeho debut mal však aj podľa nemeckých médií veľmi rozpačitý nádych.

03.09.2021 13:14
Hansi Flick Foto: ,
Tréner Nemecka Hansi Flick počas zápasu s Lichtenštajnskom.
debata

Nemci vyhrali vo švajčiarskom St. Gallene v kvalifikácii MS nad outsiderom z Lichtenštajnska „iba“ 2:0, hoci v štyroch predchádzajúcich vzájomných súbojoch nastrieľali tomuto súperovi spolu 27 gólov.

„Bol to iba začiatok nášho dobrodružstva. Čaká nás ešte dlhá cesta,“ reagoval po zápase Flick, ktorý dostal zmluvu až do domáceho európskeho šampionátu v roku 2024.

Nemeckí novinári nešetrili po jeho premiére kritikou, denník Süddeutsche Zeitung označil výkon mužstva za hanbu a podľa neho absolvoval tréner ouvertúru, na ktorú by najradšej rýchlo zabudol.

Raheem Sterling Čítajte viac Angličania kľačali, Budapešť pískala. Grealish reagoval na spŕšku svojsky

Na ihrisku sa očakával gólový festival, no Nemci sa herne i v zakončení trápili a zaostali za očakávaniami. „Zlepšenie musí prísť už v nedeľu proti Arménsku a v stredu na Islande,“ vyzvali nemecké médiá.

Nemcov proti Lichtenštajnsku vykúpili gólové zásahy na konci polčasov. Problémy mali aj s vytváraním si gólových šancí, jednu z nich premenil až v 41. minúte Timo Werner. Ani potom sa stroj nerozbehol a poistku na 2:0 pridal až v 77. minúte Leroy Sane.

Favorit si tak dostatočne nenapravil kvalifikačné renomé po marcovej šokujúcej domácej prehre so Severným Macedónskom, v tabuľke stráca z druhej priečky bod na nečakaného lídra J-skupiny Arménsko.

Slovinsko šport SR futbal kval. MS2022 H Slovensko Čítajte viac Príde revanš? Nesmieme sa báť, aj keď pokazíme, burcuje Lobotka

„Eufória bola veľká. O to väčšia je teraz dezilúzia,“ komentoval Flickov štart na lavičke denník Bild. Tréner pripustil, že rozdiel v skóre mohol a mal byť výraznejší.

"Dúfali sme, že strelíme viac gólov. Ale mohli ste vidieť, že tímu akoby chýbala viera, že ich dokáže dosiahnuť. Na začiatku sme mali šance, ale chýbal nám dôraz.

Potom sme stratili tempo a s tým som nebol spokojný. Nasadenie hráčom vytknúť nemôžem, určite sme však mohli hrať lepšie," vyhlásil Flick s tým, že v nedeľu po zápase s Arménskom sa chce jeho tím vyšvihnúť na čelo tabuľky.

V dueli pravdepodobne bude chýbať ľavý obranca Robin Gosens, ktorý si v závere štvrtkového súboja zranil členok a až ďalšie vyšetrenia odhalia viac.

Jeho miesto by mohol zaujať David Raum z Hoffenheimu, ktorý ešte nemá na konte reprezentačný štar­t.

Viac trpezlivosti na začiatku novej kapitoly nemeckého tímu žiada útočník Werner z Chelsea Londýn.

„Ešte sa iba začíname učiť, čo od nás tréner požaduje. Nebol to najlepší prvý krok, ale bol to dobrý prvý krok,“ uviedol pre agentúru DPA.

Taliani nezdolali Bulharov

Futbalisti Bulharska sa postarali o prekvapenie štvrtkového programu kvalifikácie MS, keď vo Florencii po remíze 1:1 obrali o body úradujúcich majstrov Európy Talianov.

Prvý duel po júlovom finálovom triumfe vo finále EURO 2020 tímu Roberta Manciniho výsledkovo nevyšiel, Taliani však vyrovnali historický rekord Brazílie (1993–1996) a Španielska (2007–2009), keď neprehrali už 35 zápasov za sebou.

„Bol to jeden z tých zápasov, v ktorom by sme nedali gól, ani keby sme hrali ďalšiu polhodinu,“ povzdychol si pre televíziu RAI po zápase Mancini, ktorého zverenci mali totálnu prevahu počas celého stretnutia.

"Musíme byť pred bránou súpera oveľa dôraznejší. Súper dobre bránil a skóroval z jedného protiútoku. Urobili sme dnes všetko pre víťazstvo, ale nedokázali sme dať viac ako jeden gól.

Napriek prevahe to stačilo iba na remízu, ale taký je futbal. V nedeľu nás čaká mimoriadne dôležitý zápas a musíme vyhrať."

Taliani sú stále na čele C-skupiny, keď v štyroch zápasoch nazbierali desať bodov. Druhé Švajčiarsko má z dvoch duelov plný počet šiestich bodov a v nedeľu v Bazileji privíta práve Taliansko. Na svetový šampionát do Kataru postúpi priamo iba víťaz skupiny, druhý tím si zahrá baráž.

Polovičná kapacita štadióna Artemia Franchiho vo Florencii sa po góle Federica Chiesu zo 16. minúty pripravovala na očakávaný scenár s trojbodovým ziskom favorita, ten však ďalší zásah nepridal a Bulhari pred prestávkou dokázali vyrovnať zásluhou Atanasa Ilieva, ten si v talianskej Serie B oblieka dres Ascoli.

Hrdinom večera bol aj brankár hostí Georgi Georgiev, ktorý zneškodnil viacero dobrých príležitostí súpera a prispel k zisku cenného bodu.

maďarsko, anglicko Čítajte viac Maďari dostali od Anglicka výprask, Španieli prekvapujúco padli

Bulharsko nevyhralo už deväť stretnutí za sebou, no po dvoch domácich prehrách v kvalifikácii prišli remízy v Severnom Írsku a teraz aj v Taliansku. Na konte tak má dva body.

„Je to škoda, pretože sme dnes chceli osláviť náš triumf na EURO spolu s fanúšikmi víťazstvom. Máme iba bod a už sa musíme pripraviť na dôležitý súboj v nedeľu,“ povedal taliansky obranca Leonardo Bonucci.

Jeho tímu pripravili „tifosi“ vo Florencii srdečné privítanie, autobus s majstrami Európy zdravili tisíce ľudí pri ceste na štadión a spievali oslavné chorály.

debata chyba
Viac na túto tému: #nemeckí futbalisti #talianski futbalisti #bulharskí futbalisti #kvalifikácia MS 2022