Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedávno trénoval DAC, dnes sa búria Dáni. Je Hyballa blázon a tyran?

Nemecký tréner Peter Hyballa si v lete 2018 zasadol na lavičku Dunajskej Stredy. Na juhu Slovenska odkoučoval 50 ligových zápasov, potom sa pobral ďalej. Do Dánska.

12.08.2021 06:52
Peter Hyballa Foto: ,
Niekdajší tréner Dunajskej Stredy Peter Hyballa.
debata (1)

Podľa informácií miestnych médií to však už taká úspešná anabáza nebola. Hyballa skončil už aj tak. S totálne pošramotenou povesťou – hráčov vraj boje, nadáva im. Je to vraj blázon, píše sa o ňom.

Mimochodom, Dunajskú Stredu trénoval iba nedávno, no odvtedy stihol dostať padáka už na troch miestach. V holandskej Brede, poľskej Wisle Krakow a teraz aj v dánskom Esbjergu. Nikde nevydržal viac ako polovicu sezónu.

Čo sa Dánom na Hyballovi nepáčilo? Ak je všetko pravda, čo sa o ňom na severe píše, potom je to tyran. Hráči obviňovali 45-ročného kouča, že im nastavil regulárny pracovný čas. Ako vo fabrike. Do práce – rozumej na štadión – vraj chodili ráno a domov sa vracali až neskoro večer.

Nemec mal podľa všetkého aj nevyberaný slovník a praktiky. „Máš väčšie prsia ako tvoja manželka“. A keď sa hráčom niečo nepáčilo sa ozvali sa, nasledovalo: „Kto si do pekla myslíš, že si? Daj si 20 klikov.“

Ako v prípravke.

Zdá sa, že všetkému je teraz koniec. Americkí majitelia dánskeho tímu síce za svojim trénerom stáli, ale on sám však tlak, ktorý sa naňho vzniesol, už nie. Hyballa jednoducho rezignoval.

„To čo sa tu deje je obrovský bordel. Je to vražda, šli po mne. Aj moju rodinu týrali. Celé sa to tu vymklo z rúk. Nemám nič spoločné s rasizmom ani týraním. Nikdy som hráčov nebil. Je to proste hlúposť. Je to aj o mojej reputácii. Som šokovaný,“ povedal pre B.T. Hyballa.

Futbalový klub už medzitým oznámil meno nového trénera. Bude ním Roland Vrabec.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Esbjerg fB #Peter Hyballa