Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hotovo! Messi prestupuje do Paríža, podpísal zmluvu ako zo sna

Argentínsky futbalista Lionel Messi prestúpil do parížskeho Saint-Germain. Informáciu potvrdilo viacero zdrojov, k podpisu lukratívnej dvojročnej zmluvy došlo v utorok podvečer.

10.08.2021 12:26 , aktualizované: 22:50
debata (26)

"Messi ide do PSG, hotovo! Podpíše dvojročnú zmluvu s opciou do júna 2024. Ročný plat sa pohybuje v okolí 35 miliónov eur s bonusmi.

Messi prijal tieto podmienky a v najbližších hodinách bude v Paríži," informoval renomovaný novinár Fabrizio Romano na twitteri.

Agentúra AFP informovala, že Messi popoludní prišiel v sprievode manželky a svojich troch detí na letisko v Barcelone, odkiaľ odletel do Francúzska.

Dohodu s PSG potvrdil aj jeho otec v rozhovore pre španielske médiá. Predtým už periodikum Mundo Deportivo, s odvolaním sa na svoje zdroje, informovalo o Messiho prestupe do Paríža ako o hotovej veci.

V novom pôsobisku bude nosiť dres s číslom 30, s ktorým začínal v Katalánsku svoju profesionálnu kariéru v rokoch 2004 až 2006.

„Som vzrušený z toho, že v Paríži St. Germain začnem novú kapitolu v mojej kariére,“ citovala Messiho slová z oficiálneho komuniké z klubového webu agentúra AFP.

Pre Messiho to bude len druhý klub v profesionálnej kariére. Predtým 21 rokov pôsobil v štruktúrach Barcelony.

Katalánci z drobného talentu urobili legendu a hoci si ju chceli udržať aj naďalej, zlá ekonomická situácia to neumožnila. Messi preto z Katalánska odišiel zadarmo, 30. júna 2021 mu skončila zmluva.

Emotívna rozlúčka Lionela Messiho s FC Barcelona Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Emotívna rozlúčka Lionela Messiho s FC Barcelona.

Dlhoročný kapitán podpísal svoj prvý kontrakt s Barcelonou ako trinásťročný. Traduje sa, že to bolo v kaviarni na papierovej servítke.

Odkedy v sezóne 2004/2005 debutoval v prvom tíme vyhral všetko, čo sa dalo. Štyri razy Ligu majstrov, sedemkrát španielsky pohár, prispel aj desiatim titulom v La Lige.

Tridsaťštyriročný virtuóz prekonal desiatky klubových rekordov. Rodák z Rosária má šesť Zlatých lôpt i Zlatých kopačiek. V ročníku 2011/12 strelil neuveriteľných 73 gólov.

Spain Soccer Barcelona Messi Čítajte viac So slzami v očiach. Messi sa lúčil s Barcou, smeruje do Paríža

Celkovo odohral v klube 778 zápasov s úctyhodnými štatistikami – 672 gólov, 305 asistencií a 34 trofejí.

Bol aj futbalovým džentlmenom, veď za svoje pôsobenie na Nou Campe videl len 81 žltých kariet a jedinú červenú.

Paríž pokračuje vo výbornom prestupovom lete. Okrem Messiho totiž v ostatných týždňoch získal Sergia Ramosa, Achrafa Hakimiho, Gianluigiho Donnarummu či Georginia Wijnalduma.

Zostava a šírka kádra francúzskeho veľkoklubu budí rešpekt…

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #PSG #Lionel Messi