Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do klubu, kde pôsobil Dubovský! V španielskom Oviede bude hrať ďalší Slovák

Slovenský futbalista Erik Jirka prestúpil zo srbského tímu CZ Belehrad do španielskeho druholigového klubu Real Oviedo.

19.07.2021 11:20
SR futbal Trnava FL letná príprava TTX Foto: ,
Erik Jirka.
debata

„Náš klub sa dohodol so slovenským krídelníkom Erikom Jirkom na dve sezóny. Jirka sa po absolvovaní lekárskych vyšetrení v Clínica Asturias pripojí k tréningom prvého tímu. Jeho oficiálne predstavenie sa bude konať začiatkom budúceho týždňa. Dovtedy ešte nebude podávať vyhlásenia k svojmu prestupu,“ uviedol tím Real Oviedo na svojom klubovom webe.

Sportnet upozornil na to, že v Oviede v minulosti pôsobil aj legendárny slovenský útočník Peter Dubovský, ktorý tam v roku 1995 zamieril z Realu Madrid. Dvadsaťtriročný Jirka bol v uplynulom súťažnom ročníku na hosťovaní v CD Mirandés rovnako v druhej najvyššej španielskej súťaži.

Nazbieral 32 štartov a zaznamenal päť gólov a asistencií. Jeho klub skončil v strede tabuľky na 10. mieste, Real Oviedo bol na konci sezóny na 13. priečke so ziskom 52 bodov zo 42 zápasov.

Ešte predtým pôsobil v Spartaku Trnava a krátko aj v srbských tímoch Crvenej Zvezde Belehrad, Radnički Niš a poľskom Górniku Zabrze. Pred nedávnymi majstrovstvami Európy sa ocitol v širšom výbere slovenskej reprezentácie na sústredení v Rakúsku, ale do užšieho kádra trénera Štefana Tarkoviča na ME sa nedostal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Oviedo #Erik Jirka