Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar kritizoval svojich: Fandíte Messimu? Bežte do hája!

Deň pred finále ME 2020 vyvrcholí juhoamerický šampionát. V rozhodujúcom súboji o trofej na Copa América si zmerajú sily domáca Brazília s Argentínou.

10.07.2021 13:12
Neymar Foto: ,
Neymar na Copa América 2021.
debata

Súboj odvekých rivalov nepúta toľko pozornosti ako v minulosti. Na svedomí to má pandémia a zápasy, ktoré sa na rozdiel od Euro 2020 hrajú výhradne bez divákov.

Organizátori urobili na finále výnimku, do hľadiska štadióna v Riu de Janeiro pustia 10 percent kapacity – približne 6500 ľudí.

Hoci kanárici potvrdzujú úlohu favorita a prebojovali sa do finále, brazílski fanúšikovia im vyjadrujú len vlažnú podporu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Copa América (@copaamerica)

Nájdu sa aj takí, ktorí prejavili náklonnosť k finálovému súperovi a jeho lídrovi Lionelovi Messimu.

Messi túži po trofeji

Argentínska hviezda túži po premiérovom veľkom úspechu s národným tímom a jeho výkony (4 góly + 5 asistencií) uchvátili aj niektorých Brazílčanov.

"Predtým, ako ma ukameňujete na námestí, vedzte, že milujem Brazíliu. Vo finále však budem fandiť Argentíne, pretože fandím futbalu a najmä Messimu.

Zaslúži si trofej s reprezentáciou, inak sa spravodlivosť nenaplní," napísala na sociálnej sieti populárna brazílska novinárka Fabiola Andradeová.

Emiliano Martínez Čítajte viac Copa zažije finále snov. Brankár drzo rozlaďoval protihráčov, velebí ho aj Messi

Jej slová sa nepáčili viacerým domácim hviezdam. Nahnevaný bol najmä Neymar. Elitný útočník vyzval fanúšikov na väčšiu podporu a neprajníkom poslal vulgárny odkaz.

„Som hrdý Brazílčan so srdcom plným lásky. Svoju krajinu podporujem v každej oblasti, či už je to šport, súťaž krásy či filmové ocenenia. Ak to niekde cíti inak a ide proti Brazílii, ok, rešpektujem to, ale choďte do …,“ napísal Neymar a vetu zakončil vulgarizmom.

Pripojil sa aj obranca Marquinhos.

„Zažívame ťažké časy, pretože viacerí ľudia v médiách idú proti nám. Chýbajú nám naši praví fanúšikovia, ktorí milujú Brazíliu tak, ako my,“ povedal Neymarov klubový spoluhráč z PSG.

Bronz pre Kolumbiu

Futbalisti Kolumbie obsadili na juhoamerickom šampionáte Copa America tretie miesto. V piatkovom súboji o bronz si poradili s Peru 3:2 aj vďaka dvom gólom Luisa Diaza.

Stredopoliar FC Porto rozhodol vo štvrtej minúte nadstaveného času.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Copa América (@copaamerica)

„Sme šťastní. Po smoliarskom vypadnutí s Argentínou v semifinále bol náš cieľ rozlúčiť sa s turnajom víťazstvom. Som hrdý na náš tím, ktorý dokázal otočiť nepriaznivý priebeh,“ citovala agentúra AFP kapitána Kolumbie Juana Cuadrada, ktorý v 49. minúte vyrovnal na priebežných 1:1.

Tretie miesto obsadili Kolumbijčania aj v roku 2016 po výhre 1:0 nad USA. Jediný titul získali v roku 2001 v domácom prostredí, keď si vo finále poradili s Mexikom 1:0.

Peru nezopakovalo výsledok z predošlého šampionátu, na ktorom sa prebojovalo až do finále.

Finále Copa América je na programe v noci na nedeľu o 2.00 SELČ, stretnú sa v ňom úhlavní rivali Brazília a Argentína.

Copa América – o 3. miesto

Kolumbia – Peru 3:2 (0:1)
Góly: 66. a 90.+4 Diaz, 49. Cuadrado – 45. Yotun, 82. Lapadula

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #futbal #Argentína #Copa América