Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mesto Košice spúšťa novú arénu, hrať v nej bude druholigista. Pozrite si galériu

Futbalisti druholigového klubu FC Košice budú v sezóne 2021/2022 hrať svoje domáce súboje v novovybudovanej Košickej futbalovej aréne (KFA).

08.07.2021 15:17
debata
Novovybudovaná Košická futbalová aréna (júl 2021) Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna na snímke zo 7. júla 2021.

Vedenie klubu podpísalo s predstaviteľmi štadióna nájomnú zmluvu na päť rokov, ročne futbalisti zaplatia 250-tisíc eur a platiť bude aj prevádzkové náklady za zápasy.

Informuje o tom oficiálny web mesta Košice.

Košický primátor Jaroslav Polaček sa snaží s vládnymi predstaviteľmi vyrokovať dostavbe arény na plnohodnotný štadión.

"Od svojho nástupu do funkcie hovorím, že Košičania si zaslúžia plnohodnotný futbalový štadión, na ktorom budú môcť vidieť svoj obľúbený klub ako aj zápasy našej reprezentácie.

Naše snaženie sa ani po dokončení I. etapy výstavby KFA a podpise zmluvy s FC Košice nekončí. Naďalej rokujeme s vládou a ďalšími štátnymi inštitúciami o poskytnutí finančných zdrojov na dostavbu KFA.

Verím, že s pomocou a podporou SOŠV, SFZ a vlády sa nám to ešte v priebehu tohto leta podarí a už čoskoro budeme môcť všetkým futbalovým a športovým fanúšikom oznámiť pozitívne informácie,“ uviedol Polaček.

Košický druholigý klub bude mať v priestoroch KFA vlastné kancelárie, šatňu a rozcvičovňu. V deň zápasu bude môcť využívať celý štadión.

"FC Košice má zazmulvnených spolu 24 herných dní ročne pre svoje ligové a pohárové duely s rezervou pre niektoré zápasy svojich mládežníckych kategórií a prípravné stretnutia.

Hráči budú mať možnosť v KFA absolvovať aj 20 predzápasových tréningov. Klub bude na novom štadióne prevádzkovať aj gastropriestory.

Plánuje tam mať reštauráciu s celoročnou prevádzkou, ktorá poslúži aj pre potreby plánovanej mládežníckej akadémie klubu," referuje web kosice.sk

Štadión po podpise zmluvy s druholigistom čaká príprava hracej plochy.

Košická futbalová aréna na snímke zo 7. júla 2021. Foto: TASR, František Iván
SR Futbal Košice KFA TK KEX Košická futbalová aréna na snímke zo 7. júla 2021.

„Položenie vegetačnej humusovej vrstvy, v ktorej trávnik rastie plus jeho výsev, stojí celkovo 130 000 eur. S prácami na položení trávnika na štadióne sa začnú v priebehu tohto týždňa,“ informuje mesto Košice.

Do výstavby štadióna investovalo z vlastných zdrojov 13 miliónov eur, ďalšie 4 milióny eur predstavovala štátna dotácia.

"Na dovybavenie a prevádzku KFA je v rozpočte mesta na tento rok vyčlenených 1,4 milióna eur.

Na dokončenie tribún za bránkami a po rohoch štadióna bude počas II. a III. etapy výstavby KFA potrebných ďalších 4,5 milióna eur, o ktorých poskytnutí rokuje vedenie mesta s vládou a ďalšími inštitúciami.

V súčasnosti sa na tribúny KFA môže dostať 5836 divákov, po úplnom dokončení dosiahne kapacita arény 12 658 miest," dodalo mesto na svojom webe.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Košice #Košická futbalová aréna