Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na ostrovoch sa rozhorel boj o top kanoniera. Ponúkajú mu šialené peniaze

Na Britských ostrovoch sa čoskoro zrejme strhne bitka o Harryho Kana. Kapitán anglickej reprezentácie po 12 rokoch prejavil záujem odísť z Tottenhamu a v zozname záujemcov o jeho služby sa objavili aj najsilnejší hráči na trhu - nový šampión Manchester City a jeho mestský aj tabuľkový rival Manchester United.

19.05.2021 13:38
Harry Kane Foto: ,
Harry Kane.
debata

A obaja mu údajne ponúkajú astronomických 300 000 libier (cca 348 000 eur) ako týždňový plat. Zároveň obaja šermujú až päťročným kontraktom, čo by v sumáre zodpovedalo platu na úrovni 80 miliónov libier, čiže 92,8 mil. eur.

Podľa webu Daily Mail je ponúkaný týždňový plat o 70 000 libier (cca 81 200 eur) vyšší ako jeho súčasná mzda v Tottenhame. Zároveň si v manchesterských tímoch uvedomujú, že musia vyplatiť aj jeho súčasného londýnskeho zamestnávateľa.

V tíme Spurs Kanovi vyprší zmluva až o tri roky a jeho predčasné uvoľnenie by stálo približne 150 miliónov libier, čiže 174 mil. eur. „Napriek neblahým finančným dopadom koronakrízy oba manchesterské kluby prejavili záujem nielen ponúknuť Kanovi obrovsky výhodný kontrakt, ale aj zaplatiť výdavky za jeho predčasný odchod z Tottenhamu. Daniel Levy a Spurs sú však v silnej vyjednávacej pozícii,“ upozornil anglický bulvárny zdroj.

Tréneri Citizens a United sa zatiaľ nechcú bližšie vyjadrovať k prípadnému získaniu Kana. „Pokiaľ viem, je stále hráčom Tottenhamu. Poprosím ďalšiu otázku,“ príkro zareagoval šéf lavičky ManCity Pep Guardiola po utorkovej prehre na ihrisku Brightonu 2:3. Jeho rival z ManUtd Ole Gunnar Solskjaer bol o čosi zhovorčivejší:

Anglický kapitán Harry Kane oslavuje druhý zo... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Harry Kane Anglický kapitán Harry Kane oslavuje druhý zo svojich troch gólov do siete Panamy.

„Nepovedal som, že nepotrebujeme útočníka. Budujeme z roka na rok silnejší tím a v tom budeme pokračovať. Nechcem však v tejto chvíli komentovať hráčov iných tímov. Nedovolí mi to rešpekt voči Tottenhamu.“

Harry Kane je pred záverečným kolom Premier League na čele tabuľky strelcov spoločne s Mohamedom Salahom z FC Liverpool. Obaja strelili po 22 gólov, útočník Tottenhamu však pridal aj 13 asistencií a v súčte s gólmi je suverénne najlepší v celej súťaži. Druhý Bruno Fernandes z Manchestru United má na konte 18 gólov a 12 asistencií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #manchester city #Harry Kane