Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škótsky expert BBC sa zastal Kúdelu. Na ostrovoch chcú jeho hlavu

Britská stanica BBC sa zaoberá viac ako tisíckou sťažností na jej experta na škótsky futbal Michaela Stewarta, ktorý v relácii BBC Sportsound brzdil hon na obrancu Slavie Ondřeja Kúdelu, ktorého po zápase Európskej ligy v Glasgowe obvinil hráč Rangers Glen Kamara z rasizmu.

03.04.2021 07:00
Ondřej Kudela Foto: ,
Ondřej Kudela (vľavo) zo Slavie Praha.
debata (19)

Upozornil na to škótsky denník The Herald. Stewart nabádal k prezumpcii neviny a varoval pred odsudzovaním českého reprezentanta, kým nie sú o jeho previnenie jasné dôkazy.

„Som trochu znepokojený tým ísť takto plnou parou vpred, keď nevieme jednoznačne, čo sa stalo. UEFA to musí vyšetriť a my predpokladáme, že išlo o rasistický incident,“ uviedol vo vysielaní Stewart.

"Ide o závažnú vec a musíme ju nechať prešetriť, aby sme mohli dosiahnuť nejaký záver. Ak sa jasne preukáže, že Glenovi Kamarovi bolo povedané čokoľvek rasistické, potom je to škandalózne, rovnako ako akékoľvek iné diskriminačné komentáre.

Mám ale trochu problém robiť jasný záver len na základe tvrdení jednej strany, keď druhá hovorí, že sa nič také nestalo," uviedol ďalej Stewart, ktorý si zahral za Manchester United a v Škótsku predovšetkým za Hearts a Hibernian.

Jeho slová vyvolali obrovskú búrku nevôle medzi vedením i fanúšikmi Rangers, ktorí žiadali jeho vyhadzov z BBC. K nim sa pripojila aj niekdajšia ikona Manchestru United Rio Ferdinand, ktorý Stewarta na sociálnych médiách okríkol.

„Vzdelávaj sa … presne také komentáre sú dôvodom, prečo ľudia v tichosti trpia a bojí sa nahlas prehovoriť,“ uviedol Ferdinand.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Glasgow Rangers #Ondřej Kúdela