Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Britskí futbalisti majú problém. Vonku ich už považujú za cudzincov

Vystúpenie Spojeného kráľovstva z Európskej únie zasiahlo aj transfery futbalistov pochádzajúcich z Britských ostrovov do zahraničných klubov.

02.01.2021 14:30
Gareth Bale Foto: ,
Gareth Bale.
debata

Na túto situáciu medzi prvými zareagovalo vedenie španielskej La Ligy, ktoré sa s tamojšou kráľovskou futbalovou federáciou (RFEF) dohodlo na tom, ako uprostred prebiehajúcej sezóny 2020/2021 vyriešiť situáciu s britskými hráčmi.

Futbalistov britskej národnosti, čiže Angličanov, Škótov či Walesanov, ktorých španielske kluby zaregistrujú od 1. januára 2021, budú na Pyrenejskom polostrove považovať za „hráčov mimo EÚ“. Avšak, takých, ktorí posilnili španielske mužstvá pred začiatkom tohto ročníka, budú mať dočasne do 30. júna 2021 štatút hráča z EÚ.

Príslušné orgány brali ohľad aj na výnimočné prípady, akým je napríklad waleský útočník Gareth Bale. Kmeňový hráč Realu Madrid, s ktorým má zmluvu do roku 2022, odišiel pred sezónou na ročné hosťovanie do anglického Tottenhamu Hotspur.

Ak by sa pred začiatkom budúcej sezóny do Madridu vrátil, bude naďalej považovaný za hráča z EÚ. To by sa však zmenilo, ak by napríklad s Realom predĺžil zmluvu alebo by prestúpil do iného španielskeho klubu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Gareth Bale