Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto ste o Diegovi zrejme nevedeli! Jednu krajinu na svete z duše neznášal

Diego Maradona bol veľmi svojský človek. Nevšedný nielen na trávniku, ale aj mimo neho. Správaním i mnohými kontroverznými názormi.

09.12.2020 07:30
Diego Maradona Foto: ,
Diego Maradona v máji 1987 po zisku titulu s Neapolom.
debata (52)

Aj politickými…

Slávny futbalista, ktorý pred dvomi týždňami zomrel, neznášal Spojené štáty a čokoľvek, čo bolo s nimi spojené. Neraz mal na sebe oblečené aj tričko s nápisom: George W. Bush – huma trash (ľudský odpad, pozn. red.)

V roku 2005 zašiel ešte ďalej. Na tričku mal napísané Stop Bush, ale predposledné písmenko s nahradila swastika. Maradonov vplyv v Argentíne bol taký veľký, že tričko šlo v obchodoch na dračku a v uliciach miest bolo svojho času najpoužívanejším odevom.

Naopak, Diego mal veľmi blízko k juhoamerickým diktátorom – Hugovi Chávezovi vo Venezuele a Kubáncovi Fidelovi Castrovi.

„Neznášam čokoľvek, čo prichádza z USA. Neznášam to z celej svojej sily,“ povedal v roku 2007 na stretnutí s Chávezom.

„Verím v Cháveza, som chávista. Všetko, čo spravil Fidel alebo Chávez, je z môjho pohľadu to najlepšie,“ zvykol vravieť rodák z Lanúsu, ktorý na konci októbra oslávil 60. narodeniny.

Naopak, menšiu kontroverziu mal aj s pápežom Jánom Pavlom II.

„Bol som vo Vatikáne a videl som tie zlaté stropy. A zrazu začujem pápeža, ako vraví, že cirkev je znepokojená nárastom počtu chudobných detí. Takže? Predaj tie stropy, kamarát!“ citoval Maradonu denník The Independent v roku 2005.

V roku 2016 navštívil aj pápeža Františka, svojho argentínskeho rodáka, a na charitatívnom futbalovom zápase svoju požiadavku pred novinármi zopakoval.

Život Diega Maradonu Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Diego Maradona na tréningu SSC Neapol.
52 debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona