Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zomrel tréner, ktorý doviedol Trnavu do semifinále Ligy majstrov

Vo veku 88 rokov piatok ráno odišiel na večnosť niekdajší futbalový tréner Ján Hucko. Ako hráč pôsobil v rodnom Dolnom Kubíne aj Bratislave, po skončení kariéry sa vydal na trénerskú dráhu.

20.11.2020 16:34
Ján Hucko Foto: ,
Ján Hucko sa trénerskej práci venoval 60 rokov.
debata (2)

Až trikrát viedol Slovan Bratislava, medzitým pôsobil ako kormidelník aj v Spartaku Trnava, Jednote Trenčín a egyptskom Zamaleku. Informáciu priniesol web trnavskyhlas.sk.

Trnavu v ročníku 1968/1969 priviedol k československému titulu, Spartak vtedy obhájil ligové prvenstvo. Hucko sa v Trnave stal nástupcom legendárneho Milana Malatinského.

V ročníku 1969/1970 dosiahol Hucko so Spartakom úspech aj v Európe, tím priviedol až do semifinále Pohára európskych majstrov, ktorý bol predchodcom dnešnej Ligy majstrov. Trnavčania vtedy vypadli s holandským Ajaxom Amsterdam.

Po dvoch sezónach v Trnave sa Hucko vrátil do Slovana. Spolupracoval tiež s Jozefom Markom, Josefom Masopustom či Dušanom Galisom. Ani na sklonku života sa futbalu nevzdal a aj v roku 2020 bol poradcom pri výchove mládeže v bratislavskom klube FKM Karlova Ves.

Jeho syn Ivan Hucko sa tiež venuje futbalu, po skončení hráčskej kariéry (Slovan Bratislava, Trnava, Dukla Praha, Nitra) presedlal na trénerstvo a viedol aj Spartak Trnava, pracoval tiež ako asistent trénera pri seniorskej reprezentácii Bahrajnu a na Slovensku viedol reprezentačná sedemnástku.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Ján Hucko