Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Argentínčan utrpel zlomeninu chrbtice. Messi preklínal rozhodcu

Nemecký futbalový klub Bayer Leverkusen sa musí na dlhšie obdobie zaobísť bez Exequiela Palaciosa. Dvadsaťdvaročný Argentínčan utrpel v zápase juhoamerickej kvalifikácie MS 2022 s Paraguajom vážne zranenie chrbta.

13.11.2020 15:39
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi prichádza na rozvičku pred zápasom Argentíny s Paraguajom.
debata

V 29. minúte ho z ihriska odviezli do nemocnice, kde mu diagnostikovali fraktúru chrbtice v driekovej oblasti.

„Exequiel je v dobrých rukách. Naši lekári sú v kontakte s miestnymi. Transportujeme ho do Leverkusenu hneď, ako to bude možné,“ citovala agentúra DPA stanovisko Bayeru.

Ángel Romero, strelec paraguajského gólu, dostal od rozhodcu Raphaela Clausa za faul len žltú kartu, čo nahnevalo aj Lionela Messiho.

Brazílskeho arbitra mal v zuboch aj v 57. minúte, keď mu neuznal gól na 2:1 po porade s videorozhodcom. Dôvodom bolo, že zásahu predchádzal faul na paraguajského hráča – 27 sekúnd predtým, ako hviezdny útočník rozvlnil sieť.

Podľa denníka Mundo Deportivo si Messi počas zápasu vypýtal na lavičke tabletku, pravdepodobne proti bolesti. Po záverečnom hvizde vraj rozhodcovi povedal: „Dvakrát si nás zarezal.“

„V dnešnom zápase bolo viacero situácií, kde mal byť použitý systém VAR a nestalo sa tak. Namiesto toho nám neuznali gól, ktorý mal platiť. Nechcem hovoriť o dobrých či zlých úmysloch, ale nikto z nás nemá rád takýto futbal,“ komentoval tréner Argentíny Lionel Scaloni.

Štvrtková remíza na štadióne La Bombonera v Buenos Aires znamená, že Argentína je na čele tabuľky juhoamerickej kvalifikácie MS 2022 so ziskom 7 bodov z troch zápasov.

Brazília však má len o jeden bod menej a k dobru piatkový domáci zápas proti Venezuele. Paraguaj je štvrtý s piatimi bodmi.

Štyri najlepšie tímy z Južnej Ameriky postúpia na MS 2022 v Katare. Piate mužstvo konečnej tabuľky si zahrá interkontinentálne play off o miestenku na MS.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #argentínski futbalisti #Exequiel Palacios