Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Slovane šarapatí koronavírus. Weiss s tímom neodcestoval na zápas

Jeden z futbalistov Slovana Bratislava mal pozitívny test na nový koronavírus a bola mu nariadená izolácia.

17.08.2020 14:20
Slovan, Michalovce Foto: ,
Ilustračné foto
debata (17)

Klub konzultoval postupy pri riešení uvedenej situácie aj s Úradom verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Na duel 1. predkola Ligy majstrov na Faerské ostrovy odcestovali v pondelok popoludní s výpravou Slovana výlučne osoby, ktoré mali potvrdený negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19.

„Môžeme oficiálne potvrdiť, že jeden hráč a jeden zamestnanec klubu boli pozitívne testovaní na Covid-19. Obaja majú len mierne symptómy ochorenia, boli okamžite izolovaní a všetky procesy boli koordinované s ÚVZ SR. ŠK Slovan Bratislava postupuje v súlade s UEFA protokolom Return to play,“ uviedol Slovan na svojej oficiálnej webstránke.

Na Slovan čaká v stredu na Faerských ostrovoch vstup do Ligy majstrov proti domácemu KÍ Klaksvík. Hráči pred odletom podstúpili testy na koronavírus v zmysle protokolu UEFA „Return to play“. S tímom nedoletela trojica hráčov Vladimír Weiss ml., Moha a Dávid Holman.

Najhorší exekútori jedenástok v 21. storočí Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Lionel Messi (Barcelona) - 22 nepremenených...

„Necestujú Moha, Holman a Weiss. Z dôležitejších hráčov títo traja,“ odpovedal tréner Ján Kozák ml. na pondelňajšom stretnutí s novinármi na otázku, kto bude tímu chýbať na Faerských ostrovoch. Nemenovaný hráč „belasých“ s pozitívnym testom na koronavírus mal nastúpiť v sobotňajšom ligovom zápase s ViOnom (1:2). Z trojice, ktorá na Faerské ostrovy neodletela, hral proti ViOn-u iba Weiss.

Únia ligových klubov (ÚLK) informovala, že zápas predkola Ligy majstrov ani zápasy 4. kola Fortuna ligy teraz ohrozené nie sú. V najbližších dňoch budú preventívne testovaní všetci hráči a realizačné tímy všetkých tímov Fortuna ligy. Výsledky testov na prítomnosť koronavírusu všetkých tímov Fortuna ligy budú známe v nasledujúcich 2–3 dňoch.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #koronavírus