Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prestup Čecha zabezpečí jeho rodné mestečko na 10 rokov dopredu

Prestupové regule, ktoré platia vo futbale, myslia aj na tých najslabších. Je jedno, či ide o tím z tej najzapadnutejšej dedinky pánu bohu za chrbtom. Stačí, ak vychoval hráča pre veľký futbal.

23.07.2020 12:44
Tomáš Souček Foto: ,
Tomáš Souček z West Hamu.
debata

Najnovšími štastlivcami sú ľudia, ktorí sa motajú okolo futbalu v Havlíčkovom Brode na českej Vysočine. A ich novodobým hrdinom je Tomáš Souček, ktorý tam kedysi hrával ako malý žiačik.

Pravda, bolo to už dávno. Dnes 25-ročný futbalista, ktorý hráva za West Ham a Londýnčania zaňho zaplatia Slavii Praha ťažké milióny, možno už aj zabudol. Ale pravidlá nezabúdajú… Malinký klub dostane z prestupovej čiastky rovných 10 percent.

A teraz pozor! Desať percent zo 429 miliónov českých korún, ktoré prídu z Londýna do Prahy.

„Ak hráč prestúpi do akéhokoľvek klubu, a to ako v rámci Českej republiky, tak do zahraničia, bude klubom SK Slavia Praha – futbal a.s. klubu FC Slovan Havlíčkov Brod doplatená suma vo výške 10% z prestupovej čiastky na základe vystaveného daňového dokladu (faktúry),“ píše sa v stanovisku klubu. Slávistický boss Tvrdík to navyše pre portál isport.cz potvrdil esemeskou: „10% z prestupovej su­my.“

Čo to znamená?

Napríklad aj to, že na Vysočine môžu búchať šampanské. „Ročný rozpočet klubu je štyri a pol milióna,“ prezradil Blesku predseda Slovana Havlíčkov Brod Pavel Mazánek.

Nuž, Brodu želáme veselé míňanie a veľký futbalový progres…

debata chyba
Viac na túto tému: #West Ham #Tomáš Souček