Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hľadá sa sto a viac miliónov. Úžasný Hancko pomotal sparťanské hlavy

Obranca Dávid Hancko uchvátil Česko. A Spartu, v ktorej je na hosťovaní z talianskej Fiorentiny. Slovenský reprezentant je vraj presne tým hráčom, po ktorom v Prahe roky márne túžia. Po odznení pandémie koronavírusu vedie slávny tím od výhry k výhre. Cez víkend už šiestykrát v rade.

22.06.2020 19:44
SR futbal LN Slovensko Česko Hancko Foto: ,
Dávid Hancko.
debata (1)

„Ale zostane Hancko aj potom, čo za týmto ročníkom definitívne spadne opona? To je otázka za milión. Pardon, vlastne za 160 miliónov!,“ pripomína portál iDNES.cz.

Oných 160 miliónov nie je vôbec náhodných. Práve toľko sa píše v zmluve o hosťovaní, ktorá je medzi Spartou a Hanckovým materským klubom – Fiorentinou.

Tak ako? Zaplatiť 160 miliónov a nechať si talentovaného beka alebo radšej nechať tak?

Redaktor českého denníka Mladá fronta Dnes, David Čermák, pripomína, že najslávnejší český klub sa pri obrovskej investícii už niekoľkokrát poriadne sekol.

„Treba si uvedomiť, že ešte pred štyrmi rokmi platilo nepísané pravidlo: české kluby nedávajú za hráčov viac ako 40 miliónov českých korún. Potom sa však – obzvlášť Sparta – párkrát poriadne buchla po vrecku. A takmer vždy sa sekla,“ hodnotí situáciu český novinár, ktorý vymenúva sparťanské prestupové nezdary.

Najlepší stopéri sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2. Virgil van Dijk (Holandsko, Liverpool) - 80...

Semih Kaya za 52 milionov! Turek však nijako nevyčnieval. Václav Kadlec za 73 miliónov! Talentovaný navrátilec ukončil kariéru. Tal Ben Chaim za 76 miliónov! „Úlet! Izraelský záložník vôbec nezapadol, dlho maródil a Sparta si oddýchla, keď sa s ním minulý týždeň dohodla na ukončení zmluvy,“ píše sa v krátke analýze.

Stošesťdesiat miliónov za obrancu – to nie je len tak. Okolo odchovanca Žiliny krúžia ako supy portugalská Vitória Guimares a najnovšie aj grécky AEK Atény. A nech sú už tieto dva kluby akokoľvek zabezpečené, spomínanú čiastku za Hancka zaplatiť nechcú.

„Práve toto potrebuje Sparta využiť. V pláne má dohovoriť sa s Fiorentinou na nižšom odstupnom, ideálne okolo 100 miliónov. Keď Taliani prikývnu, prestupu nebude už nič brániť,“ zamýšľa sa portál s krátkym dôvetkom.

„A keď nie? Potom sa nekonečný seriál s názvom Hľadanie toho pravého zrejme zase o niečo pretiahne,“ dodáva iDNES.cz.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Fiorentina #Dávid Hancko