Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozdiel medzi Slovákmi a Čechmi? Sme väčši srdciari a ideme až na krv

V českom futbalovom klube AC Sparta Praha majú po ostatných fortunaligových výsledkoch dôvod na optimizmus.

13.06.2020 13:32
Lukáš Štetina Foto:
Lukáš Štetina.
debata

Tím z Letnej síce na úvod po nútenej prestávke spôsobenej koronakrízou v domácom prostredí podľahol Viktorii Plzeň (1:2), v ďalších štyroch dueloch však zabral naplno a získaných 12 bodov katapultovalo zverencov Václava Kotala na priebežnú 4. pozíciu.

Pod nedávnymi výsledkami Sparty mala výrazný podiel aj slovenská defenzívna dvojica Lukáš Štetina a Dávid Hancko. Tí viackrát spoločne nastúpili vedľa seba na stopérskom poste. A úspešne. V zadných radoch pražského mužstva si rozumeli a podľa Štetinu môže byť jeden z dôvodov to, že sú obaja Slováci.

„Možno áno, aspoň pocitovo. Z môjho pohľadu sú Slováci väčší srdciari, sú vášnivejší. Česi sú hrdý národ, ale nie je to až na krv. Slováci idú vždy do všetkého za každú cenu,“ uviedol Štetina v rozhovore pre oficiálne klubové kanály.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Dvadsaťosemročný rodák z Nitry, ktorý nedávno predĺžil kontrakt so Spartou do leta 2022, priznáva, že s Hanckom spolu netrávia čas mimo štadióna, no na ihrisku si rozumejú veľmi dobre.

„Možno to s ‚Hancim‘ máme tak, že by sme na ihrisku jeden za druhého umreli. Mám z toho taký pocit. Nechodíme spolu na kávičky, nemáme spoločne záujmy, pretože je o dosť mladší, ale toto nás spája,“ dodal Lukáš Štetina na adresu 22-ročného Hancka, ktorý v Prahe hosťuje z talianskej Fiorentiny do konca aktuálnej sezóny 2019/2020.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Štetina #AC Sparta Praha