Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zimomriavky z návratu Fantóma. Pripomeňte si emócie v Norimbergu

Marek Mintál sa počas svojho pôsobenia v 1. FC Norimberg stal miláčikom publika a fanúšikom tohto nemeckého klubu pripravil mnohé nezabudnuteľné chvíle.

30.04.2020 14:14
debata
Máj 2007. Marek Mintál oslavuje gól Norimbergu... Foto: SITA/AP, THOMAS KIENZLE
Marek Mintál Máj 2007. Marek Mintál oslavuje gól Norimbergu v pohárovom finále proti Stuttgartu.

Nemecký športový magazín Kicker si v čase koronakrízy pripomína prostredníctvom svojich spolupracovníkov rôzne zápasy, ktoré sa stali pre nich nezabudnuteľné. V jednom z nich zohral hlavnú úlohu práve slovenský futbalista.

Sezónu 2006/2007 si všetci fanúšikovia 1. FC Norimberg budú pamätať navždy. Nielen pre zisk domácej pohárovej trofeje, keď 26. mája 2007 na Olympijskom štadióne v Berlíne zdolali VfB Stuttgart (3:2 po predĺžení).

Skandovali Mintálovo meno

Špeciálne miesto pre fanúšikov klubu bude mať moment zo semifinále. Norimberg na ceste za triumfom v DFB-Pokali nastúpil 17. apríla 2007 proti Eintrachtu Frankfurt. Na konci duelu svietil výsledok 4:0, takže Norimberčania si mohli vychutnávať po opojnom víťazstve magickú noc.

Pre redaktora Kickeru však magický moment, ktorý zasiahol jeho srdce, prišiel v 87. min, keď sa na trávnik dostal Marek Mintál. Ten vtedy vystriedal spoluhráča Ivana Sajenka.

VIDEO z návratu Mintála:

„Fantóm“, ako znela prezývka rodáka zo Žiliny pochádzajúceho z Bytčice, v tom čase neprežíval najlepšie obdobie. Ešte v úvode sezóny 2005/2006 prvýkrát utrpel zlomeninu priehlavku. Na začiatku odvetnej časti oslávil svoj návrat, ktorý však trval len niekoľko minút.

Koniec utrápeného obdobia

Opäť mal problémy so zranením ľavej nohy. Až na začiatku ročníka 2006/2007 bol opäť fit, ale neskôr ho sužovali bolesti, ktoré mu bránili pravidelne nastupovať v zápasoch. Pri vyšetreniach sa zistili, že titánová platnička v chodidle mu korektne nesedela. Nutná bola tretia operácia a znovu niekoľkomesačný výpadok.

V spomenutom pohárovom semifinále sa toto takmer dvojročné obdobie utrpenia skončilo. V tom momente, keď kouč poslal Mintála na ihrisko, vstali všetci blízki k 1. FCN zo sedadiel a slovenská ofenzívna opora si mohla vychutnať emotívny moment za ovácií publika.

debata chyba
Viac na túto tému: #1. FC Norimberg #Marek Mintál