Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedohrávať! Je to otázka života a smrti, varuje šéflekár FIFA

Francúzi či Holanďania už ukončili aktuálnu futbalovú sezónu pre obavy zo šírenia sa pandémie koronavírusu. No v Anglicku, Španielsku, Nemecku či na Slovensku sa nevzdávajú myšlienky dokončiť súťaže. Šéflekár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Michel D'Hooghe neodporúča tento scenár.

29.04.2020 09:54
Slovan Bratislava Foto: ,
Slovan Bratislava (na snímke víta anglický Wolverhampton v Európskej lige) je za dokončenie aktuálneho ročníka Fortuna ligy.
debata

„Svet nie je pripravený na návrat súťažného futbalu. Úprimne dúfam, že sa to zmení rýchlo, no momentálne musíme byť trpezliví,“ vraví Belgičan pre Sky Sports a pokračuje: "Prežívame najväčšiu drámu od druhej svetovej vojny. Nemali by sme to podceňovať, musíme byť realisti.

Futbal sa môže vrátiť, keď bude medziľudský kontakt opäť bezpečný. Futbal je kontaktný šport a tomu sa momentálne musíme vyhýbať. Len si to predstavte. Ak bude mať čo i len jeden hráč pozitívny nález na koronavírus, celý tím bude musieť ísť do karantény. Sú toto podmienky na normálne dokončenie sezóny?

Nie je to vec peňazí, je to otázka života a smrti. Premier League (alebo iné súťaže) nemôže pokračovať, keď sú hráči nútení dodržiavať dvojmetrový odstup. Skúšali ste niekedy hrať futbal s rúškom? Nič nezamedzí kontaktu medzi hráčmi.

Nevieme, kedy pandémia dosiahne vrchol v jednotlivých krajinách. Všade to bude iné. Riešenie príde až s účinnou vakcínou."

D'Hooghe tvrdí, že futbal sa po návrate zmení. Spomenul napríklad pravidlo o žltej karte pre hráčov za odpľúvanie slín počas zápasov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #Fortuna liga #koronavírus