Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Turecké legendy bojujú s vírusom. Terima prepustili, Rüstü je v kritickom stave

Bývalý turecký futbalový reprezentant Recber Rüstü je v kritickom stave po tom, čo mal pozitívny test na nový koronavírus. Štyridsaťšesťročného Rüstüa hospitalizovali v sobotu po tom, ako sa uňho rýchlo prejavili príznaky ochorenia.

31.03.2020 07:05 , aktualizované: 15:39
Recber Rüstü Foto: ,
Slávny turecký brankár Recber Rüstü pôsobil aj v Barcelone.
debata

"Rada by som priniesla pozitívnejšie správy, ale pravda je, a mrzí ma to, že môj manžel leží v nemocnici s diagnózou COVID-19. Sme šokovaní nástupom symptómov, dovtedy bolo všetko v poriadku.

Toto sú kľúčové a náročné okamihy. Ja a dcéra sme mali negatívne výsledky a nemôžeme ho navštevovať. Nemôžeme ho vidieť a to je najťažšie," uviedla vtedy Rüstüho manželka Isil na instagrame.

Niekdajší brankár odchytal väčšinu kariéry za Fenerbahce Istanbul, pôsobil aj v FC Barcelona či Besiktasi Istanbul. V najcennejšom drese si pripísal 120 štartov, na majstrovstvách sveta 2002 vybojoval s Tureckom bronz a rovnakú medailu získal aj na EURO 2008.

Trénera Galatasarayu Fatiha Terima po týždennej hospitalizácii prepustili z nemocnice. Z ochorenia COVID-19 sa bude ďalej liečiť v domácej karanténe. Šesťdesiatšesťročný kouč, ktorý v minulosti viedol AC Miláno či tureckú reprezentáciu, oznámil pozitívny test pred týždňom.

Najvyššiu tureckú futbalovú súťaž rovnako ako ďalšie európske ligy prerušili pre pandémiu nového koronavírusu. Galatasaray už predtým informoval, že koronavírusom sa nakazil aj viceprezident klubu Abdürrahim Albayrak.

V Turecku evidovali v utorok popoludní vyše 10.000 prípadov ochorenia COVID-19 a 168 obetí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Galatasaray Istanbul #Fatih Terim #koronavírus #Recber Rüstü