Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nakazila sa aj česká futbalová legenda. Neskutočne protivný bacil, vraví

Bývalý československý futbalový reprezentant Ladislav Vízek mal pozitívny test na koronavírus, informujú viaceré média spoza rieky Morava.

27.03.2020 20:40
Ladislav Vízek Foto: ,
Ladislav Vízek na archívnej snímke.
debata (2)

Niekdajší útočník a člen Klubu ligových kanonierov si podľa iSport.cz najskôr myslel, že prechladol.

„Týždeň som bol doma a mal som horúčky. Hltal som správy, sledoval vývoj situácie a príznaky choroby. Žil som v domnienke, že som prechladol, keď som šiel na bicykli,“ uviedol olympijský víťaz.

Miestami mal pocit, že sa jeho príznaky podobajú na koronavírus, no nechcel si to priznať. "Týždeň som preležal, prekašľal, postupne som sa mal lepšie. Potom som sa však dozvedel, že je nakazený môj kamarát z mariášu a zavolala mi epidemiologička Věra Hájíčková, moja kamarátka.

Vyhľadali ma, pretože som s ním bol v kontakte. Okamžite mi odobrali krv a druhý deň mi prišla smutná správa, že som pozitívny. Presviedčal som sám seba, že sa ma to netýka. Bol to veľký omyl. Výsledok testu ma vlastne ani neprekvapil," pokračoval.

To najhoršie má už za sebou. Presvedčil sa o tom, že starší ľudia vírus nemôžu podceňovať.

Ladislav Vízek. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Ladislav Vízek Ladislav Vízek.

"Úprimne, mám o nich strach. Mám 65 rokov, takže som v ohrozenej skupine, ale športujem, každý deň sa hýbem. Zrejme aj preto nemám dramatický priebeh, asi je na môj koniec ešte skoro. Keby ma to stretlo o sedem-osem rokov, asi by som sa potil strachom. Nečudujem sa, že ľudia s touto chorobou odchádzajú.

Nie je to nič príjemné. Je to ako na hojdačke, neskutočne protivný bacil. Chvíľu vám je dobre, potom zase zle. Niekomu to telom prejde akoby nič, iní majú veľké problémy. Čísla nakazených budú oveľa vyššie, než sa v skutočnosti uvádzajú. Všetkým chorým preto z celého srdca prajem, aby sa uzdravili," dodal Vízek.

Pozitívny nález na Covid-19 má aj jeho manželka, ktorá však na rozdiel od Vízka nemá žiadne príznaky. Niekdajší útočník stále kašle, schudol deväť kilogramov a lieči sa vitamínmi.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Ladislav Vízek