Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako pokusné králiky. Futbalisti platia pokutu z omeškania

Čas je drahocenným všeliekom. Veľakrát dokáže ako jediný zahojiť hlboké rany. Niekedy rozhoduje o bytí či nebytí. Veď sa len pozrime na momentálnu situáciu... Správne načasovanie sa často hodí aj futbalistom.

18.03.2020 21:06
Serie A Foto: ,
Šláger Serie A Juventus - Inter Miláno hrali pred prázdnymi tribúnami ešte 8. marca.
debata

Lenže v súčasnom neľahkom zápase mimo zelené trávniky kompetentní zaváhali a v úvode tvrdého súboja dostávajú na frak. A tak im to viacerí hráči dávajú poriadne „vyžrať“. „Sme ako pokusné králiky,“ hneval sa niekdajší anglický reprezentant Wayne Rooney pre The Times.

Načo čakali?

Terajší kapitán druholigového Derby County si nebral servítku pred ústa. Po jeho kritike nezostali suché nitky na šéfoch európskych líg. Najviac si to od Rooneyho odnieslo vedenie Anglickej futbalovej asociácie (FA), ktorá podľa neho zaspala.

„Neviem, na čo sa čakalo tak dlho. Vo štvrtok sme sedeli v tréningovom centre so spoluhráčmi a realizačným tímom a čakali na to, čo povie premiér Boris Johnson. Boli sme nahnevaní,“ pokračoval Rooney.

Niekdajší hráč Evertonu či Manchestru United kritizoval najmä váhavý postoj kompetentných. Nepáčilo sa mu, že zámorské súťaže, tenisti či napríklad formula jeden hneď v zárodkoch prijali nevyhnutné opatrenia.

„Futbal je len šport. Ak ide o život, nič nie je dôležitejšie. Teraz je podstatné, aby sme k sebe boli tolerantní a nákazu svojou rozvahou eliminovali. Verím, že sa z následkov rýchlo spamätáme,“ doplnil Rooney.

On ani žiadny z jeho spoluhráčov zatiaľ neboli pozitívne testovaní na koronavírus. Momentálne však platí, že nový vírus si spravil z futbalu svoje ihrisko. V žiadnom športe totiž nie je toľko nakazených športovcov.

Najviac nakazených

Výraznou mierou k tomu prispela pomalá reakcia Talianov. Premietla sa nielen v spoločnosti, kde je situácia hrozivá, ale aj na futbalových štadiónoch. Ich neskoré zavretie nepomohlo, viacero hráčov zo Serie A i nižších súťaží bolo pozitívne testovaných na koronavírus.

„Určite ste si prečítali množstvo informácií. Rád by som vás uistil, že sa mám dobre. Nemusíte sa báť. Koronavírus nerobí rozdiely. Chcem touto cestou všetkých vyzvať, aby dodržiavali pravidlá. Robíme to pre seba, svojich milovaných a okolie,“ napísal na twitteri Daniele Rugani.

Dvadsaťpäťročný stopér Juventusu Turín bol prvou futbalovou hviezdou, u ktorej testy potvrdili vírus s označením COVID-19. Napriek viacerým indikátorom sa nákaza u ďalších hráčov najúspešnejšieho talianskeho klubu nepotvrdila.

Situácia je veľmi zlá napríklad v Sampdorii Janov. Nakazená je až sedmička hráčov. Všetci prišli do kontaktu s klubovým lekárom, ktorý bol taktiež pozitívne testovaný.

O nič lepšie na tom nie je ani Atalanta Bergamo. Kométa predošlej sezóny Serie A a súčasnej v Lige majstrov je v epicentre nákazy v Taliansku. Región Lombardsko trpí najviac a s ním aj futbalisti Atalanty. Všetci sú momentálne v karanténe, nakoľko v osemfinále Ligy majstrov zrejme nakazili päticu hráčov svojho súpera z Valencie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ella siempre conmigo, pase lo que pase... Te amo mucho mi amor. GRACIAS #graciasmivida #G24

Príspevok, ktorý zdieľa Ezequiel Garay (@ezequielgaray24),

„Je jasné, že som do roka 2020 nevstúpil tou správnou nohou. Bol som pozitívne testovaný na koronavírus. Cítim sa však dobre. Počúvam rady lekárov a zostávam v izolácii,“ napísal na instagrame jeden z hráčov Valencie – stopér Ezequiel Garay.

Niekoľko prípadov sa objavilo aj v nemeckej Bundeslige, francúzskej Ligue 1 či anglickej Premier League. Pozitívne testovaný bol napríklad tréner Arsenalu Mikel Arteta, vychádzajúca hviezda Chelsea Callum Hudson-Odoi či Portugalčan André Gomes z Evertonu.

„Nezaujíma ma, čo bude s Premier League. Angličania si neuvedomujú, čomu čelia. Sledoval som tlačovku Johnsona a pochopil som, že tu nič nepochopili. Hnevá ma, že som sa v tejto dobe dočkal takého postoja. Máme pred očami tragédiu, ale tvárime sa akoby nič,“ doplnil taliansky tréner Evertonu Carlo Ancelotti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Carlo Ancelotti #Wayne Rooney #koronavírus #Daniele Rugani