Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wales je po skvelej noci. Maďarsko pred veľkým dňom

Nuda alebo prestrelka? Občas hráči nastupujú na ihrisko s tým, že nechcú odísť s debaklom. Niekedy im je aj bod zlatý. Najčastejšie však chodia na trávnik s myšlienkou na víťazstvo. Tá bude sprevádzať aj futbalistov Walesu a Maďarska.

19.11.2019 08:08
Gareth Bale, Wales Foto: ,
Dobrá nálada Walesanov. Sam Vokes, Ashley Williams, Gareth Bale a Tyler Roberts počas tréningu pred zápasom s Maďarskom.
debata

Obaja súperi si to dnes večer rozdajú o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy. Matematika je jednoduchá. Ak vyhrajú domáci, začne sa v Cardiffe obrovská párty. Keď uspejú hostia, čaká ich bujarý let do Budapešti. Radovať sa môžu aj Slováci (ak doma zdolajú Azerbajdžan) – v prípade, že sa zrodí remíza.

„Prešli sme si ťažkými časmi, ale pozbierali sme sa. Hráme s odvahou a máme kvalitu. Čaká nás veľký deň a dôležité finále. Verím, že uspejeme a dovezieme z Walesu tri body,“ citujú kapitána Balázsa Dzsudzsáka maďarské médiá.

Minulý týždeň vo veľkom ospevovali nový Puskásov štadión v Budapešti, ktorý domáci v piatok pokrstili prehrou s Uruguajom (1:2) v príprave. Kolosálna stavba, ktorá pojme takmer 70-tisíc divákov, bude jedným z dvanástich stánkov, na ktorých sa odohrá budúcoročný európsky šampionát. Maďari by boli radi pri tom.

Maďarsko otvorilo nový štadión prípravným... Foto: Reuters, TAMAS KASZAS
Maďarsko Maďarsko otvorilo nový štadión prípravným duelom proti Uruguaju.

„Ešte nikdy som nehral pred takou kulisou. Bolo skvelé, že nás prišli povzbudiť a vyprevadiť na ceste do Walesu. Som vďačný za príležitosť, ktorú som v mojom veku dostal. Verím, že sa budeme tešiť aj po utorku,“ doplnil Dominik Szoboszlai – jedna z najväčších ofenzívnych hrozieb Maďarov.

Víťazné ambície majú aj zverenci Ryana Giggsa. Wales zdobí v domácom prostredí skvelá bilancia – v roku 2019 ešte neprehral. A keďže si v sobotu bez problémov poradil aj s Azerbajdžanom (2:0), má všetko vo vlastných rukách.

„Prežili sme fantastickú noc. Bol to jeden z najlepších výkonov pod mojou taktovkou,“ vravel kouč Giggs.

Do zostavy sa mu v najlepšom možnom čase vrátili dve najväčšie hviezdy. Hodinu odohral v Baku po zranení Gareth Bale z Realu Madrid. Na trávniku ho vymenil ďalší rekonvalescent – stredopoliar Juventusu Aaron Ramsay.

„Obaja ukázali svoje kvality,“ doplnil Giggs.

Bude sa tešiť on, Marco Rossi alebo Pavel Hapal?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #waleskí futbalisti #maďarskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020