Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

UEFA pokračuje v zatváraní štadiónov. Česi ukončia kvalifikáciu bez divákov

Futbalisti Bulharska odohrajú najbližší domáci duel kvalifikácie EURO 2020 v novembri proti Česku na prázdnom štadióne. Európska futbalová únia (UEFA) ich tak potrestala za rasistické prejavy fanúšikov v predchádzajúcom kvalifikačnom dueli v Sofii proti Anglicku. Bulharsko navyše musí zaplatiť pokutu 75.000 eur.

29.10.2019 17:00
Bulharsko - Anglicko. Foto: ,
UEFA potrestala Bulharov za nenávistné správanie sa fanúšikov v dueli proti Anglicku.
debata

Disciplinárka UEFA navyše udelila Bulharskému futbalovému zväzu (BFS) dvojročnú podmienku a opakované porušenie pravidiel bude automaticky znamenať uzatvorenie štadióna na ďalší súťažný zápas. Na najbližších dvoch domácich stretnutiach musia Bulhari vyvesiť transparent s nápisom „Nie rasizmu“.

Ďalších 10.000 eur zaplatia za to, že pred duelom s Anglickom sa fanúšikovia správali neprimerane počas hymny súpera, za rovnaký priestupok dostala pokutu 5000 eur aj anglická FA.

Októbrový zápas Bulharsko – Anglicko na štadióne v Sofii musel rozhodca Ivan Bebek z Chorvátska dvakrát prerušiť, pretože domáci priaznivci sa prezentovali hrubým rasistickým správaním. Okrem opičích zvukov pri dotykoch anglických hráčov s loptou vyrukovali aj s nacistickými pozdravmi a pyrotechnikou.

Angličania vyhrali duel jednoznačne 6:0 a priblížili sa k postupu na záverečný turnaj. V dôsledku neprístojností fanúšikov a debaklu na trávniku odstúpil prezident Bulharského futbalového zväzu (BFS) Borislav Michajlov.

Česi v Bulharsku ukončia kvalifikačný cyklus. Ešte predtým ich čaká dôležitý zápas doma proti Kosovu.

debata chyba
Viac na túto tému: #českí futbalisti #kvalifikácia ME 2020 #bulharskí futbalisti