Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Akoby sa prvýkrát stretli na parkovisku pred zápasom, nešetria Angličanov médiá

Anglickí futbalisti sa po senzačnej kvalifikačnej prehre 1:2 v Česku dočkali veľkej kritiky od britských médií.

12.10.2019 11:16
Harry Kane Foto: ,
Reakcia Harryho Kana počas zápasu v Prahe.
debata

Piatkový výkon Albiónu na pražskom štadióne v Edene označili za úbohý či strašný, naopak pochválila domáci výber trénera Jaroslava Šilhavého.

Angličania v Prahe nevyužili šancu s predstihom si zaistiť postup zo skupiny na Euro 2020 a v kvalifikácii prehrali prvýkrát po 43 zápasoch a desiatich rokoch.

„Česi túto sériu zaslúžene ukončili. Angličania sa nemôžu sťažovať po úbohom výkone proti tímu, ktorý vyzeral inak ako pri marcovom debakli 0:5 vo Wembley,“ uviedol server BBC Sport.

Český tím podľa médií prekvapil favorita sebavedomou hrou. „Angličania na ihrisku pôsobili, akoby sa prvýkrát stretli na parkovisku hodinu a pol pred výkopom. Bol to strašný, nepochopiteľný a zmätočný výkon. Česi hrali bojovne, mali istotu na lopte a plnili herný plán po tom, ako Kane skorou penaltou poslal Anglicko do vedenia. Pre trénera Southgatea to bolo niečo ako kultúrny šok,“ upozornil denník The Sun.

„Angličania nevyzerali ako tím, ktorý je o 40 miest pred svojím súperom v rebríčku FIFA. Väčšinu prvého polčasu sa hralo pred českou obranou. Sterling bol vytlačený hlboko a do kraja, zatiaľ čo Henderson a Rice rutinne kazili prihrávky,“ doplnil web televízie Sky Sports.

Kritizovaný bol predovšetkým stopér Michael Keane, ktorý bol podpísaný pod oboma inkasovanými gólmi, ale aj ďalší hosťujúci hráči.

„Keane na tejto úrovni zúfalo tápal, ani krajní obrancovia Rose a Trippier nežiarili a sebavedomie chýbalo aj Maguireovi, hoci vyzeral z obrany najpevnejšie. Produktívne útočné trio Kane, Sterling a Sancho nemalo žiadny servis. Bol to podpriemerný výkon vo všetkých činnostiach na ihrisku,“ upozornila BBC.

„Southgate mal aj v minulosti problémy s osou Pickford – Maguire – Keane, ale v Prahe ho sklamal celý tím. Od obrany do útoku nikto naozaj nemal istotu na kopačkách a jediné prekvapenie bolo, že Čechom tak dlho trvalo, kým stretnutie zaslúžene rozhodli vo svoj prospech,“ doplnil denník Daily Mail a pripomenul víťazný gól Zdeňka Ondráška z 85. minúty.

Médiá výsledok v Prahe považujú za anglický budíček. „Táto prehra musí byť zaradená k najhorším výkonom pod Southgateovým vedením a sám tréner musí prijať časť zodpovednosti. Lepšie tímy si s obľubou pochutnajú na tejto anglickej obrane a Southgateovi dochádza čas, aby to nejako spravil,“ konštatovala BBC.

„Prehra sa zdala pred zápasom byť nemysliteľná vzhľadom na skvelú šnúru v kvalifikácii. Lenže malá kvalita v útoku i obrane vám nič nezaručí. Teraz sa možno Angličania budú musieť ešte zapotiť, aby postúpili na majstrovstvá Európy, pretože sa skupina začala zamotávať,“ dodal Sky Sports.

Southgate: Výsledok beriem na seba

Hráči „Albiónu“ padli v kvalifikácii po dlhých desiatich rokoch a 43 zápasoch bez prehry. Obdivuhodnú šnúru ťahali od 10. októbra 2009, keď nestačili na Ukrajincov.

„Nehrali sme dostatočne dobre. Často sme zbytočne strácali loptu a najmä v prvom polčase sme si nevytvorili šance. V druhom dejstve sme boli o niečo nebezpečnejší, ale stále sme doplácali na straty lôpt. Zodpovednosť za výsledok beriem na seba,“ povedal pre BBC.com tréner Angličanov Gareth Southgate.

Futbalisti z Britských ostrovov majú stále dobrú východiskovú pozíciu v kvalifikácii. Po piatich dueloch sú na prvom mieste tabuľky A-skupiny a už v pondelok si môžu zabezpečiť miestenku na šampionát.

Potrebujú zvíťaziť v Bulharsku a spoliehať sa na to, že Kosovo nezdolá Čiernu Horu. Takýto výsledok by priblížil k postupu aj Čechov, ktorí sú v tabuľke druhí a majú situáciu vo vlastných rukách.

debata chyba
Viac na túto tému: #českí futbalisti #anglickí futbalisti #kvalifikácia ME 2020