Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík rátal škody. Fanúšikovia vraj klub pripravili o milión eur!

Najprv politické gestá, potom fyzický útok na hráča Trnavy. Futbalový Slovan Bratislava v tejto sezóne dopláca na vystrájanie vlastných fanúšikov.

09.10.2019 06:20
Ivan Kmotrík ml. Foto: ,
Ivan Kmotrík ml.
debata (11)

Riadiaci orgán UEFA zavrel Tehelné pole v zápase Európskej ligy proti Besiktasu, následne SFZ neumožnil vstup divákom na nový štadión v dueli s Nitrou. Generálny manažér Slovana Ivan Kmotrík ml. vyčíslil škody.

„Radosť z postupu do skupinovej fázy nám znegovali práve tieto tresty. Klub len na vstupnom prišiel v zápase s Besiktasom o približne 600-tisíc eur. Pokiaľ pripočítame ušlý zisk za bufety, tržbu za predaj suvenírov vo fanshope, zaplatenie pokuty a ďalšie finančné straty, tak klub prišiel viac než o milión eur. Strata nám samozrejme vznikla aj pri zápase s Nitrou. Teraz musíme tieto straty vykryť iným spôsobom,“ vyhlásil šéf klubu na oficiálnej stránke belasých.

Triumf Slovana nad Besiktasom v Európskej lige Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole pred zápasom Slovan - Besiktas.

Ušlý zisk je iba jednou stránkou veci, to, že zápasy desaťročia – proti Besiktasu a Wolves – neuvidia fsnúšikovia, tou druhou.

„Za najväčšie negatívum však považujem, že veľká väčšina našich priaznivcov, ktorá doplatila na vyčíňanie jednotlivcov, nemohla na zápase s Besiktasom zažiť tie krásne radostné okamihy v podaní nášho mužstva. Hodnota takéhoto zážitku je pre fanúšikov, hráčov a klub nevyčísliteľná. Ako sme už viackrát povedali, dobrovoľne sme sa prihlásili do súťaže riadenej UEFA, čím sme automaticky prijali stanovené pravidlá a musíme sa ich držať. Pokiaľ nechceme znegovať všetko, čo sme vybudovali, musíme sa týmto veciam do budúcna vyhnúť. Iná cesta jednoducho nie je. Inak budeme mať každoročne na európske zápasy zatvorený štadión,“ pokračoval Kmotrík ml.

Problém vznikajú spravidla v sektore ultras. Tam budú aj smerovať opatrenie, ktoré urobí Slovan, aby sa podobné veci viac nediali.

„Konkrétne kroky sú v štádiu prípravy. C-sektor však v najbližších týždňoch prejde určitými úpravami so zámerom eliminovať riziko udalostí, ktoré sa udiali na derby. Chcem však zdôrazniť, že hovoríme o jednotlivcoch a nesúhlasíme s tými, ktorí obviňujú automaticky celý C-sektor. Verím, že nielen klub, ale aj samotní fanúšikovia sa chcú do budúcna vyhnúť takýmto zbytočným chybám a už nechcú zažiť nepríjemný pocit, keď si nemôžu pozrieť zápas na Tehelnom poli,“ dodal.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml.