Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šilhavý použil kritiku ako motiváciu. Česi sa vrátili do hry o postup

Tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý pripustil, že mu po sobotňajšej prehre v Kosove 1:2 nebolo príliš dobre.

11.09.2019 13:25
debata
Českí futbalisti oslavujú jeden z troch gólov v... Foto: Reuters, STEVO VASILJEVIC
Česko, futbal Českí futbalisti oslavujú jeden z troch gólov v Podgorici.

O to viac si cenil, že jeho zverenci dokázali na zlý výkon zareagovať a v utorok v Čiernej Hore zvíťazili 3:0. Po piatich zápasoch kvalifikácie majstrovstiev Európy sa český tím vrátil na postupové druhé miesto v päťčlennej skupine.

„Som šťastný, že sme vyhrali a vrátili sme sa do hry o postup. Chcel by som poďakovať hlavne chalanom, pretože ukázali charakter. Bolo to celkom ťažké po tej kritike, ktorá sa na nás po výsledku v Kosove zniesla. Všetci sme cítili, že je tu nutné vyhrať,“ povedal Šilhavý na tlačovej konferencii v Podgorici.

Veľkú kritiku po prehre v Kosove využil aj ako predzápasovú motiváciu. „Ja som tu kritiku počul len sprostredkovane od niekoho, že bola naozaj veľká. Avšak priznám sa, že som o tom hovoril na príprave. Použil som to pred týmto zápasom ako motiváciu,“ uviedol Šilhavý.

„Po zápase s Kosovom mi bolo nanič. Nešlo to vrátiť a vedeli sme, že tento zápas musíme zvládnuť. Nebolo to úplne ideálne, tie noci boli krátke. O to viac ma to teší. Veľkú pochvalu si zaslúžia aj naši diváci tu, boli počuť. Nie sú len tí, ktorí nás hanili. Prehra k tomu patrí. Keď sme takto odpovedali, tak nás snáď vezmú na milosť,“ dodal Šilhavý.

Český tím rozhodol o výhre až troma gólmi v druhom polčase. Skórovali Tomáš Souček, Lukáš Masopust a z penalty Vladimír Darida.

„Hrali sme veľmi dobre takticky, aktívne po celý zápas. Zaslúžene sme vyhrali, mali sme viac šancí a boli sme aj futbalovější. Priznám sa, že som výsledok 3:0 nečakal, sme zaň radi,“ poznamenal Šilhavý.

debata chyba
Viac na túto tému: #českí futbalisti #kvalifikácia ME 2020 #čiernohorskí futbalisti