Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Nezvyčajný krok. Tréner Španielov ponúkol svoje miesto Enriquemu

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Robert Moreno rád prenechá svoju funkciu Luisovi Enriquemu v prípade, že by sa niekedy rozhodol pokračovať v práci pri národnom tíme. Uviedol to na utorňajšej tlačovej konferencii pred kvalifikačnými duelmi ME 2020 proti Rumunsku a Faerským ostrovom.

03.09.2019 16:25
Luis Enrique Foto: ,
Luis Enrique nestrávil na lavičke španielskej reprezentácie ani jeden rok.
debata

Luis Enrique odstúpil z postu reprezentačného trénera v júni tohto roka, pretože jeho 9-ročná dcéra Xana bojovala s rakovinou kostí. Minulý týždeň zákernej chorobe podľahla.

Moreno je blízky spolupracovník Enriqueho už od roku 2011, keď pôsobil v úlohe jeho asistenta v AS Rím, Celte Vigo, FC Barcelona a naposledy aj v reprezentácii Španielska.

„Jeho návrat by každý uvítal, ale nemyslím si, že o tom teraz vôbec premýšľa. Ale keď príde čas, že sa bude chcieť vrátiť, s radosťou mu uvoľním miesto pri tíme,“ povedal pre španielske médiá Moreno, ktorý sa prvýkrát v úlohe hlavného kouča Španielov objavil dočasne už v marci.

Enrique vtedy nemohol viesť tím v dueli s Maltou, keď sa dozvedel o ochorení dcéry. „Sú tri tlačové konferencie, ktoré by som najradšej nikdy nemal – tú pred zápasom s Maltou, ďalšiu pri mojom uvedení do funkcie a túto,“ dodal Moreno.

Španieli sa ako stopercentný líder F-skupiny vo štvrtok predstavia v Rumunsku, v nedeľu privítajú na domácej pôde Faerské ostrovy.

debata chyba
Viac na túto tému: #španielski futbalisti #Luis Enrique #Robert Moreno