Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi, Ronaldo alebo Van Dijk. Kto sa stane najlepším hráčom UEFA?

Individuálnu trofej pre najlepšieho hráča roka podľa Európskej futbalovej únie (UEFA) získa Portugalčan Cristiano Ronaldo (Portug./Juventus Turín), Argentínčan Lionel Messi (Arg./FC Barcelona) alebo Holanďan Virgil van Dijk (Hol./FC Liverpool).

15.08.2019 16:37
Ronaldo, Messi, van Dijk Foto: , ,
Trio kandidátov na ocenenie Najlepší futbalista UEFA.
debata

Ako referuje oficiálna stránka strešného orgánu európskeho futbalu UEFA.com, víťaz bude známy 29. augusta počas žrebovania skupinovej fázy Ligy majstrov 2019/2020 v Monaku.

V tejto ankete sa každoročne posudzuje počínanie futbalistov pôsobiacich na „starom kontinente“ bez ohľadu na ich štátnu príslušnosť. Do úvahy sa berie účinkovanie na klubovej aj reprezentačnej úrovni.

Cristiano Ronaldo sa v aktuálnom roku radoval z ďalšieho reprezentačného úspechu. K triumfu na ME 2016 vo Francúzsku pridal v júni aj celkové víťazstvo v premiérovej edícii európskej Ligy národov. Okrem toho vyhral s Juventusom Turín ligový titul v talianskej Serie A.

Lionel Messi pridal do zbierky triumf v španielskej Primera División, stal sa tiež najlepším strelcom Ligy majstrov 2018/2019 a získal aj Zlatú kopačku.

Virgil van Dijk bol najlepším hráčom júnového finále Ligy majstrov, v ktorom pomohol Liverpoolu k triumfu nad Tottenhamom Hotspur (2:0). Zahral si aj vo finále spomenutej Ligy národov, v ktorom Holanďania nestačili na Portugalčanov.

Cristiano Ronaldo má v ankete o hráča roka podľa UEFA na konte tri víťazstvá (2013/2014, 2015/2016, 2016/2017), Lionel Messi o jedno menej (2010/2011, 2014/2015). Vlani sa z víťazstva tešil Chorvát Luka Modrič z Realu Madrid, ktorý v tejto edícii medzi nominovanými chýba.

Do hlasovania sa zapojilo 80 trénerov klubov, ktoré sa v sezóne 2018/2019 predstavili v skupinovej fáze Ligy majstrov a Európskej ligy, a taktiež 55 žurnalistov z členských krajín UEFA, ktorých vybrala táto organizácia. V Monaku na konci augusta ocenia aj najlepšie brankára, obrancu, stredopoliara, útočníka, najlepšiu futbalistku a najlepšieho hráča v Európskej lige.

Anketa o najlepšieho hráča roka podľa UEFA – známe poradie:

4. Alisson Becker (Braz./FC Liverpool) – 57 bodov

5. Sadio Mané (Sen./FC Liverpool) – 51 bodov

6. Mohamed Salah (Egypt/FC Liverpool) – 49 bodov

7. Eden Hazard (Belg./FC Chelsea a Real Madrid) – 38 bodov

8. Matthijs de Ligt (Hol./Ajax Amsterdam a Juventus Turín) a Frenkie de Jong (Hol./Ajax Amsterdam a FC Barcelona) – obaja zhodne 27 bodov

10. Raheem Sterling (Angl./Manchester City) – 12 bodov

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Lionel Messi #Virgil van Dijk