Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík ml. má problém! Môže dostať až tri roky

Viceprezidentovi futbalového Slovana Ivanovi Kmotríkovi ml. sa hajlovanie na trnavskom trávniku zrejme nevyplatí.

15.08.2019 14:36 , aktualizované: 16.08.2019 09:19
Ivan Kmotrík ml. Foto: ,
Ivan Kmotrík ml..
debata (68)

Vyšetrovateľ už podal návrh na jeho obžalobu z úmyselného prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd a prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal naňho obžalobu na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Ak mu súd preukáže vinu, môže ho poslať za mreže až na tri roky.

Incident sa odohral vlani prvého mája. Vtedy Slovan na trnavskom štadióne Antona Malatinského zdolal MFK Ružomberok v pomere 3:1 a oslavoval v poradí pätnásty triumf v domácej pohárovej súťaži. Generálny riaditeľ a viceprezident klubu Kmotrík ml. najskôr v polčasovej prestávke vstúpil do kabín rozhodcov, čo pravidlá Slovenského futbalového zväzu zakazujú. Potom išiel na tribúny upokojovať fanúšikov, no vulgárne s nimi skandoval.

Po odpískaní konca víťazného zápasu Kmotrík m. vybehol na ihrisko k hráčom a so zdvihnutou pravicou gestikuloval smerom k tribúnam. Z videozáznamu možno odčítať, že so zdvihnutou pravicou vyslovil aj nacistický pozdrav „Heil Hitler“.

Kmotríka ml. za tieto výčiny potrestala aj disciplinárka zväzu. Okrem pokuty vo výške 10-tisíc eur mal do konca minulého roka zakázaný vstup do šatní, technickej zóny, nesmel na hráčsku lavičku, do priestorov extra sedenia a priestorov delegátov. Futbalový klub Slovana sa ho však vtedy zastal. Zábery na videu považoval za nešťastné a vytrhnuté z kontextu.

„Po zápase a zisku trofeje sa viceprezident klubu veľmi radoval a vôbec mu nenapadlo, že jeho gesto môže byť pochopené inak ako obyčajný pozdrav,“ takto klub oficiálne ospravedlňoval Kmotríkovo konanie.

Teraz však polícia na sociálnej sieti uviedla, že prípravné konanie bolo ukončené 30. júla návrhom na podanie obžaloby. Podľa nej mal Kmotrík ml. „použitím tzv. nemeckého nacistického pozdravu prejaviť sympatie k nacistickému hnutiu a k nacistickej ideológii“. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

68 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml.