Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dubnica vedie II. ligu bez straty. Bystrica nenastúpila kvôli hnačkám

V piatkovom úvodnom zápase 4. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2019/20 si hráči FK Železiarne Podbrezová poradili so súpermi z MFK Tatran Liptovský Mikuláš vysoko 4:0.

09.08.2019 21:01 , aktualizované: 11.08.2019 21:11
debata

Mužstvo z Horehronia po dvoch prehrách zabralo a odniesli si to Liptáci, ktorí naopak v ostatných dvoch vystúpeniach zvíťazili. Podbrezová aj Liptovský Mikuláš získali v úvodných štyroch stretnutiach zhodne šesť bodov.

Domácich nasmeroval za víťazstvom v 21. min Jakub Hric. V minulej sezóne ešte fortunaligista pridal ďalšie zásahy po prestávke. Na 2:0 zvýšil v 54. min Nicolas Mejri, tretí gól pridal po hodine hry Dominik Straňák a demontáž hostí zakončil v 76. min Jozef Špyrka.

V sobotňajších zápasoch sa zrodili dve víťazstvá hostí zhodným výsledkom 2:1.

Hrdinom východoslovenského derby bol Bardejovčan Horodník, ktorý sa postaral o dvojgólové vedenie BŠK Partizán. Košický nováčik znížil zásluhou Radovanoviča, ale prvého trojbodového zápisu sa nedočkal.

Šláger FK Poprad – MFK Skalica rozhodol v 88. min hosťujúci Haša. Skaličania vyhrávali od 39. min, ale Popradčania polhodinu pred koncom vyrovnali. Napokon však vyšli doma naprázdno. Po troch výhrach prvýkrát nebodovali a nevyužili šancu dostať sa na čelo tabuľky.

FK Dubnica nad Váhom je jediným mužstvom, ktoré má po štyroch kolách na konte plný počet bodov. Zverenci Petra Gergelyho v nedeľňajšom stretnutí uspeli pod Čebraťom, kde ružomberské „béčko“ zdolali 4:2. Nadviazali tak na víťazstvá zo Žiliny a proti Šamorínu, v ktorých takisto štyrikrát skórovali.

Futbalisti Dubnice išli do vedenia už v tretej minúte, keď sa zapísal do streleckej listiny Martin Janco. O sedem minút neskôr síce odpovedal Michal Dopater, no záver úvodného dejstva lepšie zvládli hostia.

Do opätovného vedenia ich poslal Matej Vaculík a v 41. min zvýšil náskok Dubnice na dvojgólový rozdiel Marek Václav. Kontaktným gólom z pokutového kopu oživil ružomberské nádeje na dobrý výsledok Mário Almaský, ale krátko po návrate zo šatní uzavrel gólový účet stretnutia Maroš Čurik.

Udržať stopercentnú bilanciu sa na rozdiel od lídra tabuľky nepodarilo bratislavskej Petržalke, ktorá v Dunajskej Strede podľahla hráčom Šamorína 1:2. Hrdinom zápasu bol Martin Rymarenko, ktorý sa postaral o oba presné zásahy domáceho tímu.

Hlavný tréner hostí Jozef Dojčan po záverečnom hvizde neskrýval sklamanie. "Dnes prehralo lepšie mužstvo. Súper bol prakticky dvakrát pred našou bránkou a strelil nám dva góly.

Samozrejme, diali sa tu nejaké veci, ktoré nechcem rozoberať, ale dnešný zápas sme si prehrali sami," povedal Dojčan pre FutbalnetTv. Vo svojom vyjadrení narážal na situáciu z konca prvého polčasu, keď bol vylúčený Juraj Piroska.

Trojicu dopoludňajších stretnutí uzavrel zápas pod Dubňom, kde žilinské „béčko“ zdolalo Slavoj Trebišov tesne 3:2. Dvoma gólmi sa uviedol poľský útočník Dawid Kurminowski, a tak hosťom na body nestačil ani gól ostrieľaného útočníka Jána Nováka.

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava „B“ prehrali v záverečnom zápase s hráčmi Komárna najtesnejším rozdielom 0:1. Ako jediný sa v 25. min zapísal do streleckej listiny hosťujúci Lazar Kneževič, pre ktorého to bol premiérový gól v tomto ligovom ročníku.

Slovanisti sa v úvode sezóny trápia. V druhom kole síce deklasovali Skalicu 4:0, ale v ostatných troch stretnutiach nedokázali skórovať. V tabuľke patrí zverencom Martina Rusňáka 12. miesto, Komárno je o sedem priečok vyššie.

Zápas medzi MŠK Púchov a Duklou Banská Bystrica sa neodohral v pôvodnom termíne 10. augusta o 17.00 h. Ako na svojej facebookovej stránke oznámil púchovský klub, dôvodom bolo hnačkové ochorenie sprevádzané teplotami u jedenástich hráčov banskobystric­kého klubu.

II. liga, 4. kolo

PIATOK

FK Železiarne Podbrezová – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:0 (1:0)
Góly: 21. Hric, 54. Mejri, 62. Straňák, 76. Špyrka

SOBOTA

FC Košice – BŠK Partizán Bardejov 1:2 (0:2) Góly: 63. Radovanovič – 15. a 40. Horodník

FK Poprad – MFK Skalica 1:2 (0:1) Góly: 61. Horváth – 39. Blažek, 88. Haša

NEDEĽA

MFK Ružomberok „B“ – FK Dubnica nad Váhom 2:4 (2:3)
Góly: 10. Dopater, 44. Almaský (z pok. kopu) – 3. Janco, 33. Vaculík, 41. Václav, 54. Čurik, 421 divákov

FC ŠTK 1914 Šamorín – FC Petržalka 2:1 (1:0) – hralo sa v Dunajskej Strede
Góly: 41. a 84. Rymarenko (druhý z pok. kopu) – 88. Almási (z pok. kopu), ČK: 45. Piroska (FC Petržalka), 1074 divákov

MŠK Žilina „B“ – Slavoj Trebišov 3:2 (1:1)
Góly: 49. a 67. Kurminowski, 39. Kopas – 20. Novák, 90+. Kražel, 201 divákov

ŠK Slovan Bratislava B – KFC Komárno 0:1 (0:1)
Gól: 25. Kneževič. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Šimko, Bayemi, Ujlaky (všetci Komárno), 168 divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #II. futbalová liga