Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nástupca Nemca či Vitteka už zaberá. Zreľák sa teší na návrat

Útočník slovenskej futbalovej reprezentácie Adam Zreľák sa po nepríjemnom zranení kolena z konca februára pomaličky dostáva do tréningového procesu v nemeckom klube 1. FC Norimberg.

02.08.2019 15:31
Adam Zreľák Foto: ,
Adam Zreľák (vľavo) je kmeňovým hráčom Norimbergu.
debata

Päť mesiacov po operácii už individuálne zaberá na ihrisku aj v posilňovni. Ako priznal v rozhovore pre agentúru SITA, nechce nič unáhliť a dúfa, že si na jeseň zahrá v niektorom zo zápasov slovenského národného mužstva v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy. V septembrových stretnutiach proti Chorvátsku a Maďarsku to však s určitosťou nebude.

„Cítim sa dobre. Koleno drží a nepociťujem žiadnu bolesť. Už dva týždne zaberám individuálne na ihrisku, skoro každý deň mám aj posilňovňu. Robím už bežecké veci a pomaly aj cviky s loptou,“ uviedol 25-ročný útočník pre SITA. V tréningovom procese s mužstvom my mohol byť približne o päť týždňov. „Lekár mi povedal, že sú to ešte také dva mesiace do zápasu, aby bol dovtedy krížny väz kompletne zahojený,“ pokračoval.

Zreľák utrpel zranenie kolena na tréningu počas zápasu piatich proti piatim. "V súboji som sa zvrtol a v kolene som počul ‚pukot‘. Mal som bolesti, tak som išiel na magnetickú rezonanciu, ktorá potvrdila roztrhnutý krížny väz. Všetko ostatné bolo v poriadku. Následne som 1. marca podstúpil operáciu.

Šesť týždňov po nej som bol v Norimbergu, kde som mal naordinované masáže. Potom som nastúpil na rehabilitáciu v Regensburgu, počas ktorej som v priebehu troch mesiacov ‚makal‘ šesť dní v týždni okrem nedele. Do Norimbergu som sa vrátil iba pred dvomi týždňami," priblížil priebeh rekonvalescencie.

Norimberskému mužstvu sa v uplynulej sezóne nepodarilo zachrániť medzi nemeckou elitou, v aktuálnom ročníku 2019/2020 účinkuje v II. bundeslige. Ako podotkol aj Zreľák, tohtosezónnym cieľom je postup do najvyššej súťaže, ku ktorému by chcel v čo najväčšej miere pomôcť aj na ihrisku.

"Samozrejme, náš cieľ je postúpiť do I. bundesligy, či už z prvého alebo druhého miesta. Verím, že sa nám to podarí. Bol by som rád, keby som mohol byť pri tom. Aj náš nový tréner mi povedal, že keď budem stopercentne v poriadku, bude so mnou počítať. Samozrejme, môže sa všeličo zmeniť, ale zatiaľ by som mal zostať.

Nie je žiadny plán, že by som mal ísť na hosťovanie. Verím, že keď sa dám do poriadku, ukážem trénerovi, že patrím do mužstva a opäť budem hrávať," poznamenal niekdajší hráč MFK Ružomberok, Slovana Bratislava a českého Jablonca.

Zreľák pre zranenie nezasiahol do žiadneho z doterajších troch vystúpení slovenskej reprezentácie v kvalifikácii ME 2020. V drese s dvojkrížom na hrudi by sa mohol predstaviť najskôr v októbri alebo v novembri. "Do septembrových zápasov určite nezasiahnem. Aj keby som už možno bol pripravený, no mal som dlhý výpadok.

Najskôr chcem nabrať nejakú hernú prax a ak budem pripravený, a tréner ma bude chcieť, rád prídem. Verím, že chlapci najbližšie stretnutia zvládnu, budem im držať palce. Verím, že ešte do nejakých zápasov v tejto kvalifikácii zasiahnem, ak ma tréner zoberie," skonštatoval bývalý kapitán reprezentačnej „dvadsaťjednotky“.

Účastník ME 2017 hráčov do 21 rokov priznal, že udržiava komunikáciu s koučom národného A-mužstva Pavlom Hapalom. "Stále sme v kontakte. Naposledy sa ma pýtal, v akom som stave, tak som mu odvetil, že už pomaly začínam behať. Vzápätí sa zasmial, či v septembri prídem…

Povedal som mu, že to záleží od toho, ako sa bude vyvíjať stav môjho kolena. Zatiaľ je to v pohode, ale lekári mi povedali, že 7 až 8 mesiacov je najlepší čas od operácie, kedy ísť do zápasu. Ani ja by som sa necítil najlepšie, keby som bol pripravený za tri týždne a hneď išiel na reprezentačný zraz. Momentálne si tam zaslúžia ísť iní chlapci, ktorí hrávajú," zakončil pre agentúru SITA Adam Zreľák.

debata chyba
Viac na túto tému: #1. FC Norimberg #Adam Zreľák