Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milión wonov za psychickú ujmu. Kórejčania nevideli Ronalda, chcú odškodné

Kórejskí futbaloví fanúšikovia požadujú odškodnenie za to, že minulý týždeň v prípravnom zápase v Soule nenastúpil v drese Juventusu hviezdny Cristiano Ronaldo.

31.07.2019 12:48 , aktualizované: 22:32
Fanúšikovia, Cristiano Ronaldo Foto: ,
Fanúšikovia v Soule sa tešili na Cristiana Ronalda, nakoniec sa ho na trávniku nedočkali.
debata

Organizátor akcie sľuboval, že má zmluvne podchytené, že portugalský útočník odohrá proti výberu kórejskej ligy minimálne 45 minút. Jeden z najlepších hráčov sveta namiesto toho zostal celý zápas na lavičke.

Kvôli Ronaldovho neúčasti sa sformovala komunita protestujúcich na jednom kórejskom webe. Dvaja z nich už oslovili právnika, aby podal proti organizátorom – spoločnosti Fasta – žalobu.

Mnoho z nich si obstaralo vstupenky kvôli tomu, aby videli Ronalda. Fasta tvrdila, že má zmluvu s Juventusom o tom, že Ronaldo odohrá aspoň polčas a zúčastnia sa na autogramiáde," povedal agentúre Reuters právnik Kim Min-ki.

Ten pre svojich klientov požaduje kompenzáciu vo výške 70 000 wonov (približne 53 eur) za vstupenku a milión wonov (757 eur) za psychickú ujmu.

„Zatiaľ spoločnosť zažalovali dvaja ľudia, ale stále mi volajú ďalší, takže očakávam, že ich bude zhruba o 60-tisíc viac,“ povedal právnik Kim Min-ki odkazujúc na vypredaný štadión v Soule.

Šéfka spoločnosti Fasta Robin Čchangová potvrdila, že skutočne bola s Juventusom podpísaná zmluva a o tom, že tridsaťštyriročný Ronaldo nenastúpi, sa dozvedela desať minút pred začiatkom druhého polčasu.

Cristiano Ronaldo proti Výberu hviezd... Foto: SITA/AP, Ahn Young-joon
Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo proti Výberu hviezd juhokórejskej ligy sedel len na lavičke.

„Dohadovali som sa o tom s viceprezidentom Juventusu Pavlom Nedvědom, ktorý mi len povedal: ‚Tiež by som bol rád, aby Ronaldo hral, ​​ale nechce. Prepáčte, ale nič s tým nenarobím‘. Bola som veľmi sklamaná,“ ​​povedala.

Fasta v sobotu zverejnila vyhlásenie, že Juventus nedodržal svoju časť dohody. Vedenie kórejskej ligy popísalo kvôli porušeniu kontraktu rovno sťažnosť turínskemu klubu.

Dôvodom absencie únava

Ronaldo nehral v exhibičnom zápase Juventusu Turín proti Výberu hviezd K League pre únavu. Prezradil to tréner domácich Jose Morais.

„Rozprával som sa s Cristianom po zápase a povedal mi, že nebol fit. Keď som mu povedal o sklamaných 60 000 fanúšikoch na tribúnach, vyzeral veľmi smutný,“ citovala portugalského kouča agentúra Yonhap.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Juventus