Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Argentínčania podali sťažnosť na rozhodcu, kritizujú aj organizátorov a prezidenta

Argentínska futbalová asociácia (AFA) podala sťažnosť na Juhoamerickú futbalovú konfederáciu (CONMEBOL) pre "vážne a hrubé chyby rozhodcov" v semifinálovom zápase Copa America s Brazíliou (0:2).

04.07.2019 10:17
Lionel Messi, Brazília Foto: ,
Sklamaný Argentínčan Lionel Messi a oslavujúci Brazílčania po semifinále turnaja Copa América.
debata

Šéf AFA Claudio Tapia navyše skritizoval aj brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara, ktorého polčasový čestný okruh po štadióne označil za jasné politické gesto.

Tapia poslal vedeniu CONMEBOL-u šesťstranový list. Kapitán argentínskej reprezentácie Lionel Messi už predtým vyjadril svoj hnev na predstaviteľov konfederácie a rozhodcu Roddyho Zambrana z Ekvádoru.

Prezident AFA povedal, že arbiter „nevyužil systém VAR minimálne v dvoch špecifických momentoch, ktoré jasne ovplyvnili výsledok zápasu“.

AFA podrobila kritike aj organizátorov zápasu z Brazílskej futbalovej federácie za to, že nedodržali pravidlá, čo spôsobilo neodôvodnené meškanie v preprave vybavenia na štadióny. Informovala agentúra AFP.

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #brazílski futbalisti #argentínski futbalisti