Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peru senzačne sfúklo obhajcu z Čile, finále Copy si zahrá po 44 rokoch

Futbalisti Peru zdolali v semifinále turnaja Copa América Čile 3:0 a v boji o titul sa stretnú s domácou Brazíliou.

04.07.2019 06:28 , aktualizované: 07:53
Peru, radosť Foto: ,
Futbalisti Peru oslavujú postup do finále Copy América.
debata

Reprezentanti Peru môžu stále snívať o svojom treťom titule juhoamerického šampióna. Zatiaľ posledný získali pred 44 rokmi, keď vo finále hranom na dva víťazné zápasy zdolali Kolumbiu.

Na 46. ročníku Copa America ich na ceste do finále nezastavil ani dvojnásobný obhajca, zverenci trénera Ricarda Garecu prekvapili v semifinále sebavedomých Čiľanov a od úvodu ich dostali pod tlak.

V 21. minúte išli do vedenia, keď center Christiana Cuevu sklepol Andre Carrillo hlavičkou na Edisona Floresa, ktorý zblízka otvoril skóre. O 17 minút neskôr zvýšil náskok Yoshimar Yotun po zlom vybehnutí brankára Gabriela Ariasa a centri Carrilla.

Čile nebolo schopné v druhom polčase zdramatizovať duel, naopak v nadstavenom čase strelil tretí gól Peuáncov veterán Paolo Guerrero. Vzápätí súper nevyužil možnosť na skorigovanie výsledku, keď Eduardo Vargas pri pokutovom kope stroskotal na brankárovi Pedrovi Gallesem.

Na začiatku 2. polčasu sa hra Čiľanov zlepšila, no Peru náskok ubránilo a opäť mu patrilo viac z hry. V nadstavenom čase prikrášlil zaslúžené víťazstvo Paolo Guerrero.

„Vstúpili sme do zápasu s tým, že už sme mysleli na finále a to dovolilo súperovi, aby nás prekvapil. Neukázali sme prístup a agresivitu z minulých zápasov,“ povedal tréner Čile Reinaldo Rueda.

Peruánci postúpili do finále juhoamerického šampionátu po 44 rokoch. V nedeľu o 22.00 SEČ ich na Maracane čaká domáca Brazília.

„Myslím, že sme hrali dobre, všetci sme sa obetovali. Zaslúžene sme postúpili do finále. Teraz si musíme odpočinúť a myslieť na Brazíliu. Bude to veľmi tažký zápas,“ povedal útočník Guerrero, ktorý je s 13 gólmi najlepším strelcom Copy América medzi aktívnymi hráčmi.

Peru v predchádzajúcich štyroch zápasoch na turnaji strelilo len štyri góly a na záver skupiny s Brazíliou utrpelo debakel 0:5. Semifinále im však vyšlo výborne.

„Dokážeme si poradiť s prekážkami, na našom tíme je niečo veľmi unikátne. Prehra s Brazíliou by bolela každého, ale my sme sa z nej dokázali spamätať. Zaslúžíme si za to veľké uznanie,“ doplnil kouč Peru Ricardo Gareca.

Čiľania sa predstavia v zápase o 3. miesto, v ktorom sa stretnú s Argentínou (v sobotu o 21.00 v Sao Paulo).

Copa America – semifinále

Čile – Peru 0:3 (0:2)
Góly: 21. Flores, 38. Yotun, 90.+1 Guerrero

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #čilskí futbalisti #peruánski futbalisti #Copa América 2019